Meststoffen

  De meststoffen die we bij Tuincentrum Poppelaars in Breda verkopen, zorgen ervoor dat uw tuinplanten en kamerplanten goed zullen groeien en gezond blijven. Voor iedere soort plant hebben wij de juiste soort meststoffen in ons assortiment. 

  1 - 48 van 55 producten

  Met een gazon, moestuin of planten in de tuin ontkomt u er niet aan: meststoffen toedienen. Wanneer u de planten zo af en toe eens meststoffen geeft, zult u zien dat ze een stuk beter zullen groeien. Planten die goed groeien en mooie kleuren hebben, daar wordt iedereen toch blij van? In de webshop van Tuincentrum Poppelaars kunt u diverse meststoffen online bestellen. Natuurlijk bent u in onze winkel in Breda ook van harte welkom voor diverse meststoffen.

  Diverse soorten meststoffen: potgrond, kalk, mest

  Poppelaars Tuincentrum heeft een ruim aanbod aan meststoffen, waaronder ook veel uit het assortiment van Pokon. Meststoffen zorgen ervoor dat planten er goed uit blijven zien in uw tuin en uiteindelijk ook gezond blijft. Waarom hebben planten, het gazon of de moestuin nu meststoffen nodig? Dit is belangrijk voor de bloei, kleur, groei en weerstand. In onze webshop hebben wij de meststoffen verdeeld in de volgende categorieën:

  Onder meststoffen vallen ook de verschillende soorten grond, zoals tuingrond, tuinaarde en turf. Dit zijn aanvullingen op de bestaande grond en de voedingsstoffen die al in die grond zitten. Tegenwoordig zijn er ook verschillende soorten potgrond voor tuinplanten en kamerplanten. Denk dan bijvoorbeeld aan potgrond speciaal voor cactussen of orchideeën. Voor tuinplanten is er bijvoorbeeld speciaal potgrond voor hortensia's of voor de moestuin. Deze speciale soorten potgrond zijn speciaal gemaakt met voedingsstoffen die deze planten nodig hebben.

  Meststoffen online bestellen bij Tuincentrum Poppelaars in Breda

  Plantenvoeding is ook een vorm van meststoffen

  Naast de grondsoorten is er ook plantenvoeding die onder meststoffen valt. Iedere plant, of het nu een kamerplant of een tuinplant is, heeft een andere soort verzorging nodig. In wat voor grond staat de plant? En krijgt de plant wel genoeg licht? Wanneer u dit weet, kunt u de juiste soort plantenvoeding toedienen. Zo hebben wij bijvoorbeeld kunstmest, maar dan in vloeibare vorm. Of wat dacht u van korreltjes of staafjes waar de plantenvoeding in zit. Voor planten op het terras en balkon vindt u bij ons ook plantenvoeding. Geef de planten net even die boost zie ze nodig hebben. U zult zien dat de planten ervan opknappen en beter zullen groeien en bloeien. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de plantenvoeding of het toedienen van de plantenvoeding. Vraag het gerust aan één van onze medewerkers van Poppelaars in Breda of neem contact met ons op via telefoon of e-mail.

  Tips om de grond te verbeteren

  ;

  Tips voor de juiste bemesting

  1. Bemest planten niet in de zon! 
   Wanneer er dichte zonnestralen op de mest komen, kunnen onder bepaalde omstandigheden bladeren en wortels verbranden, vooral bij erg droog weer. Breng de plantenmest daarom aan, wanneer het bewolkt is en doe het op een vochtige bodem. Als het gedurende langere tijd aanhoudend droog is, mag u toch mesten; strooi de mest uit, verspreid het met een hark en bewater het aansluitend grondig.
    
  2. Let op de pH-waarde van de grond! 
   Combineer de keuze van je mest met een controle van de bodem, want de bodemkwaliteit is bepalend voor de latere opname van voedingsstoffen door je planten. De meeste tuinplanten geven de voorkeur aan een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Voor rhododendrons en planten uit de heifamilie gelden pH-waardes van 4,0 – 4,5. Zij zijn hierop een uitzondering, evenals planten die van kalk houden zoals een buxus of clematis, met een pH-waarde hoger dan 7.

  Online meststoffen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars

  Bent u dus op zoek naar meststoffen voor uw planten, gazon of moestuin? Bestel dan gemakkelijk de meststoffen in onze webshop of kom gerust eens langs in ons tuincentrum in Breda. De medewerkers van ons tuincentrum staan voor u klaar en helpen u graag. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel een keer!