Mest

Houdt uw gazon groen met gazonmest van Pokon. Bij Tuincentrum Poppelaars verkopen we gazonmest voor siergazons, speelgazons en sportgazons. Door barre weersomstandigheden en intensief betreden van het gazon ontstaan kale en gele plekken in het gazon. Met behulp van gazonmest geeft u uw grasmat een gezondheidsboost. Gazonmest bevat de nodige voedingsstoffen voor een zo groen en gezond mogelijke grasmat. Poppelaars heeft gazonmest van Pokon, met of zonder kalk. Kalk uw gazon minstens één keer per jaar voor het behoud van de groene kleur. Grasplantjes houden van een bodem met een pH-waarde die ligt tussen de 5,5 en 6,5. Heeft u vragen over een product of de voorraad van een product? Neem gerust contact met ons op of kom langs in Breda. 

Gazonmest

Wat is de beste tijd om mijn gazon te bemesten? En hoeveel mest geef ik het gazon dan? En hoevaak per jaar bemesten? En welke gazonmest is de beste keus voor mijn gazon? Dit zijn waarschijnlijk allemaal vragen die in uw hoofd opkomen als u denkt aan gazonmest. Gelukkig hebben wij bij Tuincentrum Poppelaars de juiste kennis paraat en is ons vakkundige team van groenspecialisten altijd bereid u te helpen. Wij zijn dol op groene gazons en doen er dan ook alles aan om deze zo groen en gezond mogelijk te houden. Wilt u weten hoe? Lees onze tips over het bemesten van uw gazon.

Gazon bemesten

Waarom is het eigenlijk nodig om het gazon te bemesten? Wij zetten de voordelen van uw gazon bemesten op een rijtje:

  • Een groener en gezonder gazon
  • Betere groei
  • Een dikkere en vollere grasmat
  • Minder onkruid- en mosgroei

Elke keer dat u het gras maait, “put” u als het ware het gazon uit. Na een maaibeurt bevat de grasmat minder voedingsstoffen. Na ongeveer 6 tot 8 maaibeurten bemest u het gazon. Hiermee voegt u de nodige voedingsstoffen toe aan de grond waardoor de grasmat weer beter groeit. Barre weersomstandigheden als extreme neerslag en droogte putten uw gazon ook uit. U vult het gehalte voedingsstoffen weer aan met een bemesting.

Wanneer gazon bemesten

Het beste is om uw gazon een keer in het voorjaar, een keer tijdens de zomer en een keer in het najaar te bemesten. Zo houdt u de voedingsstoffen op peil en hoeft het gras geen inhaalslag te maken. Kies de juiste mest.

  • Voorjaarsmest bevat meer stikstof voor een extra snelle groei.
  • Najaarsmest bevat meer kalium, om het gras voor te bereiden op de winter.

Organische mest

Er bestaan twee soorten gazonmest: organische mest en chemische/kunstmest. Organische mest bestaat uit natuurlijke grondstoffen en werkt langer dan kunstmest. Organische mest is duurder dan kunstmest. Organische mest komt voor in korrel, deze korrels werken gemiddeld drie tot vier maanden lang. Organische mest beschadigt en verbrandt uw grasmat niet. De belangrijkste meststoffen in organische mest zijn:

  • Stikstof (N),
  • Fosfor (P),
  • Kalium (K).

Organische meststof is beter voor het milieu en duurzamer. Organische meststof werkt langer dan kunstmest. Kunstmest werkt sneller en geeft sneller resultaat. Het resultaat is echter van korte duur en is minder duurzaam. Bij Tuincentrum Poppelaars zijn we voor het gebruik van organische mest. Gebruik voor het bemesten van uw gazon gazonmest van Pokon.

Strooiwagen gazon

Heeft u een groot gazon in de tuin? Vindt u het bemesten van uw gazon altijd een grote klus? Met een strooiwagen klaart u deze klus in een handomdraai. Vul de strooiwagen met organische gazonmest van Pokon en loop in rechte lijnen over de grasmat. De strooiwagen strooit de mest gelijkmatig over het oppervlak en zorgt dat hij geen plekje mist. Gemiddeld gebruikt u 1 kilo mest voor 10 vierkante meter gazon. Bemesten doet u het beste als de grond licht vochtig is. Is het de laatste tijd erg droog geweest? Dan kunt u het gras het beste eerst even sproeien.

Wanneer kalk strooien

Voordat u gaat mesten, kalkt u eerst de grond. Hiermee zorgt u ervoor dat de zuurgraad in de bodem weer op peil komt. Grasplantjes houden van een bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Een te zure of te basische grond zorgt voor een verzwakte groei en minder uitbundige groene kleur. Strooi kalk vlak voor een regenbui, zodat de kalk goed in de bodem trekt. Wacht 3 tot 4 weken met bemesten, anders raakt het gazon uitgeput en neemt het gras de voedingsstoffen uit de mest niet op. Voor meer informatie komt u langs in ons tuincentrum in Breda of neemt u eenvoudig contact met ons op via 076-5414624.