Lavendel

Het geurende kruid dat u gelijk aan Frankrijk laat denken: lavendel. Deze struikachtige plant is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden toegepast. Plant deze als vaste plant in een border of plant ze in een van onze mooie potten. Naast de heerlijke geur trekt de plant ook nog eens vlinders aan, wat voor een kleurrijk en levendige aanblik zorgt. Lavendel planten van Poppelaars Budget Bloemen & Planten staan goed in elke tuin en op elk balkon.

Soorten lavendel

Lavendel is er in vele soorten en maten. Voor de Nederlandse tuinen zijn echter maar 2 soorten veel gekozen, namelijk: 

  • vlinderlavendel (Lavandula stoechas)
  • ‘gewone' lavendel (Lavandula angustifolia)

Deze twee soorten zijn perfect voor ons West-Europese klimaat met minder zonuren dan het Mediterrane klimaat. De gewone, of echte, lavendel kenmerkt zich aan de paarsblauwe bloemkleur en grijze bladeren. Kies voor deze lavendelsoort als u een tuin op het zuiden heeft, want hij verlangt naar zon en warmte. Niet voor niets bloeit de gewone lavendel prachtig in juni en juli.

De vlinderlavendel heeft net als de gewone lavendel prachtige paarse bloemen en een heerlijke geur. In tegenstelling tot de eerder genoemde lavendelsoort, bloeit de vlinderlavendel vroeg in het jaar en kan hij niet tegen vorst. Het is daarom verstandig om deze als kuipplant in een mooie pot of bloembak te houden. Wanneer er vorst aan komt kunt u de plant gemakkelijk op een vorstvrije plek zetten.  

Lavendel planten, snoeien en verzorgen

De lavendel kunt u in principe het hele jaar door planten, tenzij het vriest of de grond nog bevroren is. Deze struikplant heeft behoefte aan veel zon, dus gun het een zo zonnig mogelijke plek. Hoe meer zon de lavendel krijgt, hoe beter deze bloeit. Voeg bij het planten van de lavendel direct kalk aan de grond toe en blijf dit elk half jaar herhalen. Verder is de plant erg onderhoudsvriendelijk en heeft de plant weinig water nodig.

De lavendel planten mag u regelmatig voorzien van een snoeibeurt. Wanneer u de plant niet goed onderhoudt, zullen de takken onderaan verhouten en krijgt u overwegend kale takken. Plan de eerste snoeibeurt tussen half maart en april in en de tweede snoeibeurt in augustus of september, wanneer de lavendel is uitgebloeid. Dit snoeien doet u door de uitgebloeide bloemen en een klein stukje van de takken weg te knippen. Doe dit niet te ver, want dan zal de plant niet meer mooi uitlopen. Houd de lavendel goed bij en uw planten zullen mooi vol en bossig worden.

Lavendel kopen in Breda

Voor deze mooie Mediterrane planten bent u bij Poppelaars Budget Bloemen en Planten in Breda aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u ontzettend veel verschillende soorten vaste planten, in allerlei soorten, maten en kleuren! Met de juiste verzorging kunt u hier jaren van genieten. Onze vaste planten zijn voorzien van de nodige informatie. Hier staat in vermeld wat de beste plek is voor deze vaste plant en nog veel meer handige informatie. Mocht u toch nog vragen hebben, kunt u altijd terecht bij één van de enthousiaste medewerkers in ons tuincentrum in Breda. Ook kunt u gerust contact met ons opnemen!

1 - 1 van 1 producten