Bestrijdingsmiddelen

Om uw gewas en planten goed te beschermen tegen plagen, ziektes en ongedierte is het belangrijk gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen. Bij Tuincentrum Poppelaars vindt u zowel traditionele als moderne bestrijdingsmiddelen. Bestel gemakkelijk online in onze webshop! 

1 - 35 van 35 producten

Om ervoor te zorgen dat het gewas en uw planten goed zijn beschermd tegen vervelende ziektes, plagen en ongedierte ontkomt u er bijna niet aan om bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Kies voor bestrijdingsmiddelen op biologische basis of verdelgers. Op deze manier wordt de tuin en de natuur niet aangetast en geeft het ook geen gevaar aan bijvoorbeeld huisdieren. In de online webshop van Tuincentrum Poppelaars in Breda kunt u gemakkelijk bestrijdingsmiddelen bestellen. Lees snel verder over onze bestrijdingsmiddelen!

Bestrijdingsmiddelen: gebruik het tegen vervelende ziektes en plagen

Vervelende plagen en ziektes horen niet thuis op uw planten. De vervelende insecten kunnen de bladeren en wortels aantasten. Vaak zijn de insecten niet te zien met het blote oog. Daarom is het goed om uw planten goed in de gaten te houden. Ziet u iets vreemds? Dan kan het zijn dat de plant wordt aangetast. Dan is dat het moment om bestrijdingsmiddelen te gaan gebruiken. Het is ook zeker goed om regelmatig onkruid uit de tuin te verwijderen en de planten te voorzien van genoeg water en mest. Op deze manier is de kans kleiner op ziektes en plagen.

Het effect van bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen kunnen een uiteenlopend effect op verschillende soorten hebben. Voordat u een product aanschaft, is het dan ook verstandig om in kaart te brengen welke effecten een bepaald middel op bepaalde planten- en diersoorten heeft. Zo weet u ook zeker dat een bestrijdingsmiddel alleen afrekent met plaagsoorten en geen slagveld onder andere planten of dieren aanricht.

Lees altijd het etiket

Lees voor het gebruiken van een bestrijdingsmiddel altijd goed de instructies die op het etiket staan. Zo bent u altijd op de hoogte van de juiste wijze van toepassen, de eventuele risico's en de persoonlijke voorzorgsmaatregelen die u in acht moet nemen. Dit geldt ook voor eventueel gebruikte spuitapparatuur.


Zorg voor diversiteit in de tuin

Door te zorgen voor diversiteit en balans in de tuin kunt u vaak al veel ongemak voorkomen. Een natuurlijk ecosysteem bestaat uit een dynamische samenwerking tussen planten en dieren. De natuur produceert dus zelf al de nodige bestrijders en bestrijdingsmiddelen. Dieren als vogels, kikkers en padden ruimen bijvoorbeeld al veel kleine, potentieel schadelijke insecten op. Daarnaast trekt een tuin met veel soorten bloemen en/of groenten minder snel een belager van een specifieke soort aan. Een bekend voorbeeld is dat van de wortelvlieg en de preivlieg (uienvlieg). Door het samen planten van wortelen en uien/prei, is de kans groot dat de uienvlieg de wortelvlieg (en vice versa) verjaagt.


Diverse merken bestrijdingsmiddelen

In onze webshop vindt u bestrijdingsmiddelen van diverse merken. Denk dan bijvoorbeeld aan:

Bovenstaande merken hebben voor verschillende plagen en ziektes bestrijdingsmiddelen. Bekijk in onze webshop alle producten die u online kunt bestellen.

Bestrijdingsmiddelen bestelt u online bij Tuincentrum Poppelaars

Bestel bestrijdingsmiddelen gemakkelijk online!

In onze webshop kunt u heel gemakkelijk online diverse bestrijdingsmiddelen bestellen. Heeft u nog vragen over bepaalde producten? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer: 076-5414624 of stuur een mailtje naar [email protected]