Eénjarige planten

Eénjarige planten zijn een aanwinst voor iedere tuin, balkon of terras. Eénjarige planten zorgen namelijk voor kleur en sfeer buitenshuis! Poppelaars Tuincentrum heeft een ruim aanbod aan éénjarige planten in allerlei soorten, maten en kleuren. Ook kunt u de éénjarige planten uit ons assortiment bestellen. Kom langs in Breda om ons volledige aanbod te bekijken, of neem alvast een kijkje in de webshop. 

Wat zijn eenjarigen?

Voordat we onder andere ingaan op onze favoriete zomerbloeiers en hoe je deze moet verzorgen, is het goed om stil te staan bij de basis: wat zijn eenjarige tuinplanten precies? Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar eenjarigen zijn planten die hun levenscyclus binnen één jaar voltooit. Eenjarigen, ook wel perkplanten of zomerbloeiers genoemd, zijn speciaal gekweekt om te bloeien tijdens de zonnigste dagen van het jaar. Van het begin van het voorjaar tot aan het einde van de zomer heb je plezier van dit bijzondere groen.

viool-eenjarige-planten-kopen

Begonia-eenjarige-planten-kopen

Top 5 eenjarige tuinplanten

Ook dit jaar zijn er weer heel wat prachtige eenjarige planten bij ons tuincentrum beschikbaar. Hoe meer keus, hoe veelzijdiger jij je tuin kan inrichten! Om te voorkomen dat je door de planten het bos niet meer ziet, hebben we de meest populaire zomerbloeiers voor je verzameld.

1. Petunia: De petunia is een klassieker onder de eenjarigen. Petunia's zijn er in vele kleuren en maten: van zachtroze tot felrood en van mini tot gigantisch. Hun trompetvormige bloemen brengen kleur en geur naar elke buitenruimte. Ze gedijen goed in zowel de zon als de schaduw en hebben niet veel water nodig. Ideaal voor groentjes op het gebied van tuinieren.

2. Begonia: Een andere favoriet is de begonia. Begonia's zijn er in talloze kleuren en zijn ideaal voor bloembakken en hanging baskets. Ze zijn ook relatief gemakkelijk te verzorgen en bovendien erg veerkrachtig: ze kunnen ze zelfs in de hitte van de zomer blijven bloeien.

3. Fuchsia: Houd je van opvallende planten? Dan is de fuchsia iets voor jou. Fuchsia's hebben prachtige hangende bloemen in verschillende kleuren en bloeien lekker lang: van de lente tot in de herfst. Ze hebben wel wat meer zorg nodig dan petunia's of begonia's, maar het resultaat is verbluffend.

4. Lobelia: Heb je liever een wat meer subtiele plant? Dan is de lobelia een goede keuze. Lobelia's zijn er in verschillende kleuren, maar hebben allemaal kleine bloemetjes die een zee van kleur creëren. Ze zijn ook perfect voor plantenbakken en hebben maar een beetje zon nodig.

5. Spaanse margriet: De Spaanse margriet is ook zo'n zonnige tuintopper. Hij is populair vanwege zijn mooie bloemen die in tal van kleuren te krijgen zijn. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst, waardoor ze de hele zomer lang een mooie toevoeging zijn aan jouw buitenplek.

Assortiment éénjarige planten

Eénjarige planten zijn planten die niet gedurende het hele jaar in de tuin kunnen blijven staan. Het zijn veelal bloeiende, gekleurde planten uit warmere gebieden dan Nederland. Hierdoor zijn ze goed geschikt voor de Nederlandse zomers, maar de koude winters zullen zij niet overleven. Echter, deze planten brengen sfeer en kleur in uw tuin, op het balkon of op het terras en laten u denken aan uw vakantiebestemming! Breng de zomer in de tuin met prachtige éénjarige planten uit het assortiment van Poppelaars. 

In ons tuincentrum, gelegen in Breda, vindt u ons complete assortiment éénjarige planten. In onze webshop vindt u een groot gedeelte hiervan. De éénjarige planten die u koopt bij Poppelaars zijn laaggeprijsd en van uitstekende kwaliteit. U kunt onder andere bij Poppelaars Tuincentrum terecht voor de volgende planten:

 • Begonia
 • Viooltjes
 • Afrikaantjes
 • En nog veel meer...

Om de éénjarige planten in uw tuin goed te kunnen verzorgen heeft u natuurlijk tuingereedschap nodig. Ook voor tuingereedschap bent u bij Poppelaars Tuincentrum bij ons op het juiste adres. Van handgereedschap tot complete systemen om de tuin te voorzien van genoeg water: Poppelaars Tuincentrum heeft het allemaal. 

Lobelia-eenjarige-planten-kopen

Petunia-eenjarige-planten-kopen

Lang genieten van perkplanten

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je eenjarige perkplanten genieten. Dan is het belangrijk de volgende adviezen zo secuur mogelijk op te volgen. Alleen dan haal je het allerbeste uit jouw favoriete bloeiers:

 1. Voordat je begint met het planten van je perkplanten, is het belangrijk om de grond voor te bereiden. Begin met het verwijderen van onkruid en stenen. Als je dit niet doet, kunnen de wortels van je perkplanten verstikt raken en niet goed groeien.
 2. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is. Als de grond te nat is, kunnen de wortels gaan rotten en kan de plant doodgaan.
 3. Zorg ervoor dat de wortels van je planten goed gehydrateerd zijn voordat ze in de grond gaan. Sproei ze dus een beetje nat.

 4. Nu dat je perkplanten geplant zijn, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Dit betekent dat je ze regelmatig water geeft, vooral tijdens warme, droge periodes.

 5. Je kunt ook een laagje mulch rond de planten aanbrengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

 6. Vergeet ook niet om de dode bloemen en bladeren van je planten te verwijderen. Dit stimuleert nieuwe groei en bloei.

 7. Ook bemesten kan de groei en bloei van eenjarigen verlengen. Er zijn bij verschillende soorten meststoffen van topmerken beschikbaar.

Eénjarige planten online bestellen

Poppelaars Tuincentrum wilt het u zo gemakkelijk mogelijk maken om éénjarige planten te kopen. Hierdoor is het mogelijk om in onze webshop éénjarige planten online te bestellen. Een tuin zonder planten is natuurlijk niet compleet! Laat uw tuin een kleurenparadijs worden met allerlei verschillende éénjarige planten. U kunt de planten online bestellen en deze worden dan binnen een paar dagen bij u thuis afgeleverd. Betalen in onze webshop is gemakkelijk en veilig. Bestel nu uw éénjarige planten online en geniet er gedurende de zomer van! Bent u ook nog op zoek naar vaste planten voor in de tuin? Dan kunt u ook in onze webshop terecht.

Eénjarige planten kopen bij Poppelaars Tuincentrum

In ons tuincentrum vindt u naast éénjarige planten ook ontzettend veel andere tuinplanten en zelfs kamerplanten. Ook online kunt u veel van deze producten bestellen. Ons (online) tuincentrum wordt regelmatig aangevuld en zo verrassen we u weer met nieuwe producten! Houdt de webshop in de gaten en blijf op de hoogte van de éénjarige planten die altijd laaggeprijsd zijn. Of u nu planten online besteld of langskomt bij Poppelaars Tuincentrum in Breda; onze medewerkers staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op als er vragen zijn over uw bestelde producten of kom langs en vraag het één van onze enthousiaste medewerkers. Wij hopen u snel te mogen voorzien van de mooiste en vrolijkste planten voor binnen en buiten! 

1 - 1 van 1 producten