Buitenplanten

Extra aandacht voor buitenplanten

De buitenplanten worden toch vaak vergeten als het gaat om extra voeding en verzorging. Binnen staat alles er vaak netjes bij, maar buiten regelt de natuur niet helemaal alles zelf. Nou ja, grotendeels wel dan. Hier bedoelen we mee dat als uw tuinplanten eenmaal goed geworteld zijn, dat ze dan voldoende water uit de bodem kunnen halen. Vergeet ze niet wat extra water te geven tijdens droge of warme perioden. Met een beetje hulp van ons, houden ze het namelijk toch wat langer uit en staan ze trots te stralen!

Voeding voor uw tuinplanten

Naast regelmatig water geven is bemesten en extra voeding geven een mooie toevoeging om de tuinplanten een extra boost te geven. We willen tenslotte dat ze er mooi bij staan! Wist u dat er verschillende soorten voeding beschikbaar is voor buitenplanten? Wij hebben bijvoorbeeld een groot deel van het Pokon assortiment voor u beschikbaar. Als u bijvoorbeeld een rozenstruik heeft staan of een olijfboompje, dan hebben wij voeding beschikbaar wat perfect is afgestemd op de wensen van deze betreffende plant. Ook voor bijvoorbeeld groenmaker voor de buxus of blauwmaker voor de blauwe hortensia bent u bij ons aan het juiste adres. Universele voeding hebben wij uiteraard ook. In onze webshop hebben wij een selectie voor u gemaakt om een indruk te krijgen. Staat wat u zoekt er niet tussen? Dan hebben wij het misschien wel beschikbaar in de winkel. U mag ons altijd bellen op 076-5414624 of een email sturen naar [email protected] om uw vraag te stellen. Wij zoeken het graag even voor u op! 

Tips voor winterharde én wintergroene buitenplanten

Wat is er mis met uw plant?

Via de wortels neemt een plant allerlei voedingselementen op die belangrijk zijn voor een goede en gezonde groei, zoals kalium en magnesium. Als planten gebrek hebben aan bepaalde voedingsstoffen in de bodem dan kunnen er gele of bijvoorbeeld bruine bladeren ontstaan. Het kan overigens ook zo zijn dat de bodem te zuur is, waardoor de voedingselementen niet voldoende opgenomen worden. Een teveel aan voedingsstoffen kan ook problemen geven voor een plant. Benieuwd welke gebreken te herkennen zijn? Wij zetten het graag voor u op een rij!

 • Geel blad 
  Het kan gaan om gebrek aan stikstof, zeker als de planten klein blijven. Strooi stikstof-rijke mest zoals bloedmeel om het gebrek op te heffen. Wordt het blad alleen geel tussen de nerven dan gaat het vaak om magnesiumgebrek, gebruik in dat geval een meststof die rijk is aan magnesium. In sommige gevallen gaat het om gebrek aan ijzer.
 • Bruin blad
  Vaak is te zien dat het blad langs de randen bruin wordt, in dit geval kan het gaan om een gebrek aan kalium. Wij hebben hiervoor een passende oplossing bij ons in het tuincentrum. Vooral licht getinte bladeren kunnen ook bruin worden door verbranding: ze staan te veel in de zon.
 • Dwerggroei
  Het blad groeit niet en blijft veel kleiner dan normaal. Soms ook donkere vlekken op het blad. Er kan sprake zijn van gebrek aan fosfor. Strooi bijvoorbeeld beendermeel om het gebrek aan fosfor op te lossen.
 • Bladpunten sterven af
  Als de randen van de bladeren, de uiterste puntjes van bladeren verschrompelen én de bloemknoppen misvormd zijn dan kan het gaan op calciumgebrek. Het strooien van kalk kan helpen.
 • Blad valt
  Het blad kan van de plant vallen door een tekort aan voedingsstoffen afsterven en afvallen, maar ook door te veel warmte of te weinig water. Te veel water is vaak ook een groot probleem, bijvoorbeeld bij potplanten die in te natte potgrond staan.
 • Bloemknoppen vallen
  De bloemknoppen kunnen afvallen door een tekort aan water of juist een teveel aan water. Ook kunnen late nachtvorsten de oorzaak zijn, de tere bloemknoppen bevriezen. Dit komt bijvoorbeeld voor bij Camellia. Bij planten in pot kan het verzetten van een plant de knoppen doen afstoten.

Er zijn natuurlijk ook verschillende insecten die uw plant aanzien voor een lekker hapje. Hiervoor hebben wij ook passende oplossingen. Hiervoor kunt u kijken op onze pagina over bestrijdingsmiddelen

Buitenplanten voeding kopen in omgeving Breda

U bent van harte welkom bij Poppelaars Tuincentrum om eens een kijkje te nemen op de afdeling meststoffen of de rest van onze winkel. Ons ervaren personeel staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van persoonlijk advies te voorzien. U bent van harte welkom!