Graszaad

Leg een groene grasmat aan met graszaad van Tuincentrum Poppelaars. Zaai uw tuin in met graszaad en geniet van een blinkende grasmat binnen twee maanden. Graszaad zaait u het best in de maanden augustus tot oktober en van april tot juni. Bij Poppelaars verkopen we graszaad van topmerk Pokon. Bent u op zoek naar herstelgraszaad, inzaai graszaad of schaduwgras? Met graszaad van Pokon herstelt u uw gazon in een handomdraai. Koop graszaad eenvoudig in onze webshop of kom langs in ons tuincentrum in Breda. 

Gras zaaien wanneer

Wilt u een spetterende groene grasmat in uw tuin aanleggen? Dan is het handig om te weten wanneer de beste tijd is om graszaad te zaaien. Een gazon zaaien is namelijk niet moeilijk, houdt rekening met de volgende punten:

  • Zaai graszaad wanneer de temperatuur van de bodem minstens 12 graden is
  • Zaai gras het liefst in het voorjaar of in de nazomer
  • Zaai graszaad op een windstille dag
  • Zorg dat de bodem vochtig is

Graszaad zaaien

Tijd om graszaad te zaaien! Voordat u begint met zaaien, leest u eerst dit stappenplan goed door. Gras zaaien is niet moeilijk, u moet alleen goed weten wat u moet doen.

  1. Bereid de grond eerst goed voor. Verwijder onkruid, spit de grond om of frees de grond zodat de grond luchtig is. Verrijk de grond met meststoffen, zoals gazonmeststof van DCM. 

  2. Egaliseer de grond. Hark de grond aan en stamp de grond vervolgens goed aan. Hark na het aanstampen de grond weer zachtjes aan. 

  3. Zaai het graszaad. Zaai de zaden eerst in horizontale richting en daarna in verticale richting. Zo bedekt en verdeelt u de zaden over het hele oppervlak

  4. Druk het graszaad aan. Doe dit met een stevig paar schoenen of gebruik een tuinwals voor grotere oppervlakten. 

  5. Onderhouden. De eerste twee maanden het gras niet betreden en het oppervlak vochtig houden, ook nadat de eerste zaden ontkiemen. 

  6. Gazon bemesten. Na 6 weken voegt u gazonmest toe aan de grasmat voor een optimale kleur en sterkte. 

Graszaad snel laten kiemen

Wilt u zo snel mogelijk van uw grasmat genieten? Dan moet u ervoor zorgen dat uw graszaad snel kiemt. Allereerst is het tijdstip waarop u het graszaad zaait, zeer belangrijk. Bij een te koude grondtemperatuur of een te droge grond duurt het erg lang voordat uw graszaden starten met kiemen. Zorg er dus voor dat de bodemtemperatuur boven de 12 graden Celsius ligt en dat de bodem licht vochtig is. Bij de juiste omstandigheden ontkiemt het graszaad ongeveer binnen 10 tot 30 dagen. Kies het juiste graszaad voor uw gazon. Een speelgazon bevat een mix van fijne en grovere grassoorten. Een sportgazon bestaat uit sterkere grassprieten en een siergazon bevat de fijnste sprieten. Gazon zo snel mogelijk laten kiemen? Let plastic folie over de ingezaaide grond, het plastic folie fungeert als een soort broeikas waardoor de zaden sneller kiemen. Uitstekende weersomstandigheden zijn echter de belangrijkste factor voor een snel kiemende grasmat.

Schaduwgras

Heeft u een deel in uw tuin wat in de schaduw ligt? U denkt waarschijnlijk dat u in de schaduw weinig kans van slagen heeft met tuinplanten en bloemen. Dat is over het algemeen ook zo, maar gelukkig bestaat er ook speciaal graszaad voor in de schaduw. Dit schaduwgras zaait u op een (deels) schaduwrijke plek waardoor u overal in de tuin geniet van groen. Het schaduwgraszaad is goed bestand tegen intensieve betreding. Heeft u (jonge) kinderen? Dan is schaduwgras zeer geschikt voor bij u in de tuin. In schaduwgras zitten drie hoogwaardige grasrassen, namelijk: roodzwenkgras, veldbeemgras en dechampsia. De combinatie van deze grassoorten resulteert in een mooi, dichtgroeiend, groen gazon.

Koop graszaad in Breda

Heeft u al helemaal zin om een groene grasmat te zaaien in uw tuin? Een gazon in de tuin staat niet alleen mooi, maar is ook goed voor het milieu. Tuintegels zorgen er namelijk voor dat het regenwater niet in de grond dringt. Met een groen speel-, sier-, of sportgazon zorgt u ervoor dat het grondwaterpeil weer op peil raakt. Een win-winsituatie dus. Kom langs in ons mooie tuincentrum in Breda of bestel gemakkelijk in onze webshop.