Rozen en klimplanten

Rozen en klimplanten zorgen voor ontzettend veel sfeer en een romantische uitstraling in de tuin. Rozen zijn niet alleen leuk als boeket voor binnenshuis, ook in de tuin bloeien ze prachtig en geven ze ook nog eens een lekkere geur af. Klimplanten zijn ideaal om lege schuttingen of muren te bedekken. Wist u dat u er ook voor kunt kiezen om rozen en klimplanten te combineren? U kunt dan kiezen voor de prachtige klimroos!

Rozen in de tuin

Rozen in de tuin zorgen voor romantiek en een heerlijke geur. De verzorging van rozen is echter iets lastiger dan een gemiddelde tuinplant. Of u nu kiest voor struikrozen, stamrozen of rozen als bodembedekkers: het zijn stuk voor stuk ware zonaanbidders. Een zonnige plekje in de tuin is dus de perfecte plek. Rozen hebben bemesting nodig om plagen te voorkomen en deze planten zullen op het juiste moment gesnoeid moeten worden. Een roos snoeien kunt u twee keer per jaar doen: in het voorjaar en in de warme zomermaanden. De voorjaar-snoei is de snoei die het meeste invloed heeft op de bloei en groei van de roos. Voor vragen over de snoei kunt u gerust contact met ons opnemen of langskomen in ons tuincentrum.

De hoogte in met klimrozen

Door klimrozen te planten in de tuin bent u een prachtige klimplant rijker die ook nog eens mooie bloemen geeft. De klimroos is niet zelf hechtend en heeft dus een beetje hulp nodig om te kunnen groeien. Dit kunt u doen door speciaal bindbuis of met een stuk rubberband. Voor meer advies over het vastzetten van klimrozen kunt u gerust langskomen in ons tuincentrum. 

Verschillende soorten klimplanten

Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. Deze klimplanten zijn, net zoals de klimroos, ideaal om schuttingen, muren of zelfs pergola's te voorzien van groen. De tuin opfleuren met klimplanten is erg makkelijk. Sommige klimplanten kunnen zelf omhoog klimmen, terwijl andere een beetje hulp nodig hebben. Klimplanten zijn te vinden in verschillende soorten, zoals:

  • Clematis
  • Hedera
  • Bruidssluier
  • Blauwe Regen

Voor ons complete assortiment klimplanten verwelkomen wij u graag in ons tuincentrum. Kom rustig langs om ons uitgebreide assortiment te bekijken.

Rozen en klimplanten kopen in Breda

Wilt u meer weten over een specifieke klimplant of roos? De medewerkers van Tuincentrum Poppelaars Budget Bloemen en Planten zijn specialisten en kunnen u alles vertellen over iedere tuinplant. Ook met betrekking tot uw eigen persoonlijke situatie.

Uiteraard kunt u voor nog meer informatie en ons complete assortiment langskomen in ons tuincentrum in Breda. Onze medewerkers staan voor u klaar. Bekijk hier onze contactgegevens en openingstijden.

Op dit moment zijn er geen producten in deze categorie online beschikbaar in onze webshop. Maar in ons Tuincentrum in Breda wel! Kom dus vooral eens langs om ons uitgebreide assortiment te bekijken. We geven u in ons tuincentrum ook graag advies.