Hortensia

De hortensia is een vaste tuinplant die in veel verschillende kleuren komt en je in menig tuin terugziet. Zolang hij maar op de juiste plek staat - liefst niet in de volle zon - en voldoende water krijgt zal de struik jarenlang rijk en lang bloeien, want de hortensia is goed winterhard. Bij Poppelaars Budget Bloemen en Planten hebben we voor elke tuin een geschikte hortensia. Kom langs in Breda en schaf deze dankbare struik aan.

Soorten hortensia's

Er zijn ontelbaar veel soorten, maar hier een overzicht van de meest bekende die ook in ons tuincentrum in Breda verkrijgbaar zijn.

  • Hydrangea arborescens ‘Annabelle’: al jarenlang een van de meest favoriete hortensia's, met grote, bolvormige, witte bloemen. Deze kunnen soms zo groot en zwaar worden dat ze bijna op de grond gaan hangen. Deze hortensia kan zo'n 120 tot 140 centimeter hoog worden. 
  • De boerenhortensia (Hydrangea macrophylla): met schermbloemen met kleine bloemen in het midden en grotere rondom én met bolvormige bloemen. Van nature zijn boerenhortensia’s er met witte, roze en blauwe bloemen, maar tegenwoordig vind je ze ook met rode, paarse en zelfs tweekleurige bloemen. 
  • De pluimhortensia (Hydrangea paniculata): een imponerende struik die meer dan drie meter hoog kan worden en grote witte pluimvormige bloemen krijgt.
  • De klimhortensia (Hydrangea petiolaris): de klimhortensia is een sterke, zelfhechtende klimmer die je tegen een muur of schutting kan laten groeien. Hij bloeit met witte bloemschermen van juni tot juli.
  • De kamerhortensia: in ons tuincentrum ook een groot assortiment kamerhortensia's, met witte, roze, blauwe, paarse of groene bloemen. 

Hortensia's kopen in Breda

Wilt u meer weten over de hortensia? De medewerkers van Tuincentrum Poppelaars Budget Bloemen en Planten zijn specialisten en kunnen u alles vertellen over iedere tuinplant. Ook met betrekking tot uw eigen persoonlijke situatie.

Uiteraard kunt u voor nog meer informatie en ons complete assortiment langskomen in ons tuincentrum in Breda. Onze medewerkers staan voor u klaar. Bekijk hier onze contactgegevens en openingstijden.

Op dit moment zijn er geen producten in deze categorie online beschikbaar in onze webshop. Maar in ons Tuincentrum in Breda wel! Kom dus vooral eens langs om ons uitgebreide assortiment te bekijken. We geven u in ons tuincentrum ook graag advies.