Potten

  Voor zowel binnenpotten als buitenpotten voor uw planten bent u bij Tuincentrum Poppelaars in Breda op de juiste plek. Wanneer u een mooie plant heeft aangeschaft kan een goede pot natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben potten in verschillende soorten en maten en van verschillende merken, zoals Floran en Ter Steege. Voor iedere plant bestaat er de juiste pot. Hierbij letten we niet alleen op de maat, maar ook op de stijl van de pot. Bij een uitbundige plant, kan een basic keramiek pot mooi passen. Heeft de plant gekleurde bloemen, dan zal qua niet iedere kleur pot daar mooi bij passen. Vind u het lastig om de perfecte plantenpot voor uw tuinplant of kamerplant uit te kiezen? Kom dan langs in ons tuincentrum in Breda of volg ons stappenplan!

  Kies de perfecte pot in 4 stappen

  Stap 1: Soort pot

  Iedere plant heeft zijn eigen potsoort, waarbij hij het beste tot uiting komt. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over:

  • Standaard plantenpot
   Deze kennen we allemaal natuurlijk en hierbij heb je nog de mogelijkheid tussen een gewone pot of een pot op kleine pootjes. 
    
  • Planten standaard
   Bij de planten standaard hebben de potten geen pootjes, maar staan ze door middel van een standaard wel van de grond af. Een ideale optie om een lege hoek te vergroenen en om bij de standaard een groepje planten te verzamelen van verschillende hoogtes voor het perfecte urban jungle effect!  
    
  • Planten hanger
   Een populaire keuze de laatste jaren, hangende plantenpotten. Erg leuk voor de lege hoekjes, bijvoorbeeld naast de kast en om je woning van een extra dosis groen te voorzien! 
    
  • Wandpotten
   Deze potten worden direct aan de muur bevestigd, dus dit is weer een totaal andere uitstraling! Leuke hangende planten aan je wand geven je direct een vakantie gevoel!

  Die groene oase bij je thuis, creëer je door een variatie tussen deze verschillende soorten potten. Zo heb je in een mum van tijd die mooie hoogteverschillen en ontstaan er prachtige groene hoekjes van geluk.

  Stap 2: Waterregeling

  Ook op het gebied van water geven zijn er verschillende mogelijkheden, waaruit je kunt kiezen tijdens de keuze van jouw pot.

  • 100% waterdichte potten. 

  Deze lekken geen water, wat erg makkelijk is in huis. Alleen is het wel van belang dat je jouw planten niet teveel water geeft! Als er overtollig water in de pot blijft staan, dan kunnen de wortels gaan rotten en overleeft je plant het niet.

  • Poreuze potten

  Deze potten zijn gemaakt van een doorlatend materiaal, waardoor er nooit water in de pot blijft staan. Dit betekent wel dat er een schotel onder de pot moet staan bij gebruik binnenshuis, om ervoor te zorgen dat er niets nat wordt.

  • Bloempotten met gat

  Hierbij geldt ook dat er een onderschotel gebruikt moet worden als deze binnen wordt neergezet. Buiten is dit uiteraard niet nodig. Zo loopt overtollig water weg en is er geen risico op aantasting van de plant.

  • Zelf watergevende bloempotten

  Ben jij degene die altijd vergeet om de planten op tijd water te geven? Dan is er wat sterker geschut nodig om jouw planten in leven te houden. Heb je al gedacht aan een plantenpot met reservoir of een waterregelaar? Ook ideaal als je op vakantie gaat!

  Stap 3: Maat plantenpot

  Wil je de plant de ruimte geven om te groeien, dan is het kiezen van de juiste potmaat van groot belang. Zet je de plant direct (zonder plastic plantenpot) in de bloempot, dan is een extra ruimte van 5 tot 10 cm gewenst. Ieder jaar of om het jaar mag de plant naar een bloempot van een maatje groter. Zo krijgt hij de ruimte om rustig aan groter te worden en zich van zijn beste kant te laten zien.

  Stap 4: Binnenpot vullen

  Voor een binnenpot is het vullen belangrijker dan voor een buitenpot. De afwatering is zeer belangrijk om je plant niet constant met natte voeten te laten staan. Hoe doe je dit?

  • Zet de plant met plastic groeipot in de plantenpot. Zo is er aan de onderkant altijd wat speling door de vorm van de binnenste groeipot.
  • Wil je de groeipot niet gebruiken, zorg dan voor een bodem van bijvoorbeeld hydrokorrels, schelpen of stukken scherven om wat ruimte te creëeren. Hier bovenop mag aarde komen met de plant.

  Binnenpotten

  Kamerplanten komen het beste tot zijn recht in een mooie binnenpot. Een grote bloempot vormt vaak een perfect thuis voor een grote plant. Wanneer je de aandacht niet te veel op de bloempot wilt vestigen maar meer op de plant zelf, kun je voor een neutrale kleur kiezen. Grote bloempotten voor binnen zijn eigenlijk altijd goed te combineren wanneer je kiest voor zwart, wit of grijs. Deze kleuren passen binnen ieder interieur én laten het groen van de plant goed naar voren komen. Wij hebben een mooie selectie beschikbaar van Floran en Ter Steege, die  binnen ieder interieur goed passen.

  Onze binnenpotten zijn verkrijgbaar in diverse potmaten en in uiteenlopende designs. Zit de maat, materiaal of kleur die u zoekt er niet tussen? Vraag dan even één van onze medewerkers om advies.

  Buitenpotten

  Naast binnenpotten verkopen wij ook voor buiten verschillende soorten buitenpotten in diverse maten, materialen en kleuren. Door middel van bloempotten kunt u in uw tuin een bepaalde stijl en sfeer hanteren, denk bijvoorbeeld aan de populaire trend 'de Mediterrane tuin'. Potten gemaakt van terracotta laten uw tuin de mediterrane sfeer compleet omarmen. Of ga voor gewaagd en kies voor potten in verschillende kleuren. Bij een strakke tuin staan grote vierkante bakken erg mooi, omdat deze waarschijnlijk de strakke lijnen in de tuin extra benadrukken. Heeft u een plukje buitenpotten met mooie planten erin, kies dan voor planten in verschillende hoogtes. Voor de potten zijn dan vaak potten in dezelfde kleurgroep mooi (bijvoorbeeld tinten grijs en zwart, of juist verschillende groentinten) maar de keuze voor verschillende potten in één materiaalsoort, zoals zink of terracotta, creëeren zo ook mooi één geheel.

  Bloempotten kopen in Breda

  Voor zowel ons assortiment aan binnenpotten als ons assortiment aan buitenpotten geldt dat ze verkrijgbaar in een ruime keuze aan duurzame materialen. Hierbij te denken aan:

  • Keramiek
  • Kunststof 
  • Hout
  • Mandwerk
  • Terracotta

  Er is dus altijd een bloempot die bij uw stijl en smaak past. Bij Tuincentrum Poppelaars in Breda bent u natuurlijk van harte welkom om ons bloempotten assortiment van onder andere Elho in de winkel te komen bekijken. Kom gerust eens een keer langs en laat u adviseren door onze medewerkers. Hopelijk zien we u snel!

  Op dit moment zijn er geen producten in deze categorie online beschikbaar in onze webshop. Maar in ons Tuincentrum in Breda wel! Kom dus vooral eens langs om ons uitgebreide assortiment te bekijken. We geven u in ons tuincentrum ook graag advies.