Taxus Baccata

De Taxus Baccata is een fraaie, veelzijdige en sterke conifeer. U herkent de Taxus Baccata aan de opvallende rode bessen in combinatie met de lichtgroene felle naalden. Wist u dat het snoeisel van de jonge scheuten van de Taxus Baccata worden gebruikt voor het maken van chemotherapie tegen kanker? Deze haag is dus niet alleen erg decoratief, maar ook van maatschappelijk belang. Bij Tuincentrum Poppelaars koopt u de Taxus Baccata in verschillende vormen en groottes. De Taxus Baccata is een langzaamgroeiende plant, en kan heel oud en hoog worden. Met de juiste verzorging geniet u jarenlang van de Taxus Baccata.  

Taxushaag

 • De Taxus Baccata komt oorspronkelijk voor in Europa en gedijt uitstekend in onze milde klimaten.
 • De Taxus Baccata is een giftige plant, de giftige stoffen in de naalden van de Taxus worden gebruikt in medicijnen.
 • De rode bessen zijn niet giftig en hebben zelfs een zoetige smaak. De pit in het midden van de rode bes is wel giftig!
 • Deze ideale haagplant snoeit u jaarlijks terug in vorm.
 • Plaats de Taxus Baccata in allerlei grondsoorten, in zowel de zon als in de schaduw. Kortom: wat moeten we nog meer zeggen over deze tophaag?

Wanneer Taxus Baccata planten

U plant de Taxus Baccata aan in een periode waarin geen vorst voorkomt. Denk hierbij aan de maanden september tot eind maart, mits de grond niet bevroren is. De Taxus Baccata groeit in alle grondsoorten, of het nu een kleigrond of een zanderige grond is. Het enige waar u op moet letten, is dat de grond niet te nat is. De Taxus Baccata houdt namelijk niet van een te vochtige grond voor een lange periode. Zorg dus wel voor een goed doorlatende grond.  De Taxus Baccata bloeit van maart tot mei. 

Taxus Baccata - Poppelaars

Taxus Baccata planten

 1. Volg het volgende stappenplan voor het planten van een Taxus Baccata (haag)
 2. Zorg dat de grond goed los is. De taxus houdt van luchtige grond.
 3. Graaf een gat in de grond waar u de haag wenst. Graaf een kuil die ongeveer tweemaal de grootte van de kluit heeft. Plant u een taxushaag? Zorg er dan voor dat de gleuf minimaal 50 centimeter breed is. 
 4. Zorg voor een goede basisverzorging: verrijk de grond met organische compost. Een schep scherp zand helpt ook bij het voeden van de Taxus Baccata. 
 5. Maak de grond vochtig, maar niet te nat. 
 6. Plaats meerder taxussen in een haag op de juiste afstand. 

Neem contact op met ons tuincentrum voor de precieze afstand per taxus. Deze afstand verschilt per grootte van de taxus. Hoe groter de taxus, hoe groter de afstand. Plant ongeveer 4 tot 5 taxussen met een hoogte tot 40/60 cm per strekkende meter. Plant ongeveer twee taxussen met een hoogte van 2 tot 2,5 m per strekkende meter. 

Taxus snoeien

De Taxus Baccata snoeit u eigenlijk het hele jaar door. Voor een dichte, sterke taxushaag snoeit u periodiek en regelmatig. De ideale momenten om uw taxushaag te snoeien is mei tot eind juni en augustus tot en met september. Snoei uw taxushaag minimaal twee maal per jaar. Snoei uw Taxus Baccata bij voorkeur met somber weer zodat nieuwe naalden niet verbranden in de brandende zon. Een bewolkte dag is ideaal voor het snoeien van uw taxushaag. Wilt u toch snoeien met mooi weer? Bedek de haag na de snoeibeurt met een doek. Zo blijven de takken beschermd tegen de brandende zon.

Taxushaag kopen

Een taxushaag aanplanten kost tijd, de taxushaag is een langzaamgroeiende haag. Bij poppelaars koopt u Taxus Baccata planten van verschillende groottes. Kom langs voor advies of doe inspiratie op in ons tuincentrum. Bent u benieuwd welke coniferen wij naast de Taxus Baccata allemaal nog meer hebben? U bent zes dagen in de week van harte welkom. Ons enthousiaste team staat altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Heeft u goed snoeigereedschap nodig? Voor zowel handgereedschap als bemesting voor uw taxushaag komt u naar ons tuincentrum in Breda. Wij kijken uit naar uw bezoek!

Op dit moment zijn er geen producten in deze categorie online beschikbaar in onze webshop. Maar in ons Tuincentrum in Breda wel! Kom dus vooral eens langs om ons uitgebreide assortiment te bekijken. We geven u in ons tuincentrum ook graag advies.