Vaste planten

Vaste planten zijn planten waar je elk jaar plezier van kan hebben wanneer je ze goed verzorgt. Deze tuinplanten zullen in de winter niet bloeien maar komen in het voorjaar weer terug om je tuin op te vrolijken. Ze overwinteren dus ondergronds. Je kan de planten ook voor een extra mooie bloei terug knippen zodat je de groei van bloemknoppen stimuleert. Er zijn een aantal vaste planten die in de winter groen blijven zodat je tuin niet grauw oogt. Deze groenblijvende planten dienen ook als bodemdekkers en vlinderlokkers.

Populaire wintergroene vaste planten

Populaire groenblijvende vaste planten zijn:

  • Arum Italicum, oftewel de Italiaanse aronskelk, is in de winter groen en heeft rode bessen.
  • Vinca Minor, oftewel de maagdenpalm, heeft de winter door kleine groene blaadjes en in de maanden april tot juni kleine blauwe bloemen.
  • Asarum Europaeum, oftewel de mansoor, is een groenblijvende plant met lederachtige bladeren.
  • Kom bij ons tuincentrum in Breda langs om je winterse tuin een groene kleur te geven en de rest van onze groenblijvende vaste planten te bekijken!

Populaire bodemdekkers vaste planten

Naast dat de mansoor groen blijft, is het ook een populaire bodemdekker. Bodemdekkers zijn bodembedekkers. Bodemdekkers zijn ideaal om plekken schaduw of onbeplante plekken op te vullen in de tuin. De plant groeit namelijk in de schaduw en heeft geen direct zonlicht nodig. Door kale plekken in je tuin op te vullen hou je onkruid uit je tuin en dat zal zorgen voor een mooi verzorgd groen tapijt in de tuin. Andere populaire bodemdekkers zijn stekelnootjes, kruipend zenegroen, blauwkussen en de schoenlappersplant.

Populaire vlinderlokkers

Een aantal vaste planten dienen ook als vlinderlokkers die prachtig leven in je tuin zullen brengen. Voorbeelden van deze populaire vlinderlokkers zijn de lavendel, verbena, tijm, gamander en de lupine. De vlinders zullen er weer voor zorgen dat planten bevrucht en bestuift zullen worden. In ons tuincentrum in Breda hebben we nog veel meer vlinderlokkers. Kom eens langs! Onze vriendelijke medewerkers willen je alles vertellen over bijvoorbeeld vlinderlokkers!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten