Tuinplanten

Wil jij tuinplanten kopen in Brabant, maar weet je niet waar je zowel goede als goedkope buitenplanten kunt vinden? Kom dan eens gezellig langs bij Tuincentrum Poppelaars in Breda! Ons tuincentrum is voorzien van een hoop handigheden om voor jou het shoppen voor de mooiste vaste tuinplanten te vergemakkelijken. Zo is ons tuincentrum rolstoelvriendelijk en profiteer je van gratis parkeergelegenheid. Daarnaast hebben wij onze eigen kwekerij waar het ontzettend leuk is om een kijkje in te nemen. Is komen winkelen geen optie? Maak dan gebruik van onze bezorg- of afhaalservice. 

Buitenplanten kopen van hoge kwaliteit nabij Oosterhout

  • Hoe leuk het is om mooie tuinplanten te hebben in jouw eigen tuin, zo leuk is het om er een deel van te stekken en aan iemand cadeau te doen! Buitenplanten kunnen net als binnenplanten gewoon gestekt worden. Je moet alleen even weten hoe. Wij leggen het uit: 
  • Allereerst knip je een stuk van c.a. 5/10 cm van de bestaande plant af met een scherpe tuinschaar om zo min mogelijk schade te veroorzaken. Kies hierbij het liefste voor een jonge/gezonde stengel;
  • Vervolgens haal je de bladeren eraf en zet je het stekje in de daarvoor bedoelde stekgrond. Stekgrond laat meer water door dan normale potgrond en is daarmee beter geschikt voor, jawel, stekken;
  • Zet de stekjes niet in de volle zon en in de zomer zelfs binnen. De zon kan de jonge stekjes verbranden. Zet ze daarom op een schaduwrijke plek en houd de grond goed vochtig;
  • Check allerlaatst na 4/5 weken hoe het met de stekjes gaat. Dit doe je door ze uit de grond te halen en te kijken of er wortels groeien. Gebeurt dit? Dan ben je goed bezig! 

Als de stekjes uiteindelijk groot genoeg zijn om geplant te worden in de tuin, moet je natuurlijk wel weten hoe je ze verder verzorgt. Hoe vaak je buitenplanten water geeft wisselt. Als het veel regent buiten hoef je zelf geen water bij te geven. Als het warm en droog is, is het belangrijk om de planten sowieso eens per week goed water te geven aan het eind van de dag. Of je de planten vaker moet bewateren hangt van de vochtigheid van de grond af. Druk op de bovenkant van de grond om dit te testen. Wanneer je vinger nat wordt is de grond nog vochtig, als hij droog blijft is het tijd om de planten water te geven. 

Poppelaars tuinplanten Breda

Uitgebreid aanbod tuinplanten in Brabant

Kom je uit Zundert, Oosterhout, Etten-Leur, Breda zelf of een andere prachtige Brabantse stad, dan raden wij je aan om gewoon eens bij Poppelaars Tuincentrum langs te komen. Naast tuinplanten hebben we ook een dierenwinkel, bloemenwinkel en ruim assortiment tuinproducten. Ons team van specialisten staat voor je klaar om je verder op weg te helpen en je tevreden naar huis te laten terugkeren. Sommige planten zijn giftig voor huisdieren en kinderen, let er daarom goed op dat je weet welke planten je wel of niet koopt. Check dit altijd dubbel bij één van onze medewerkers! Met een uitgebreid aanbod, een sterk team van medewerkers en een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn wij het zeker waard om eens een kijkje te komen nemen!

Tuinplant kopen in de plantenwinkel van Tuincentrum Poppelaars

Welke plantenwinkel is vandaag open? Tuincentrum Poppelaars waarschijnlijk! Alleen op zondag zijn wij de hele dag gesloten, maar de andere zes dagen openen wij met liefde onze deuren voor alle (toekomstige) plantenliefhebbers. Onze openingstijden kunnen per dag verschillen, kijk daarom onderaan de pagina of op onze contactenpagina even wat onze exacte uren zijn. Mocht langskomen niet lukken, neem dan een kijkje in onze webshop en laat je aankopen met een paar klikken op het scherm bij je thuis bezorgen.