Zo houd je een boeket lang mooi

Zo houd je een boeket lang mooi

Als je een bos bloemen koopt, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Logisch! Of je deze nu koopt om jezelf te verwennen, of iemand anders een plezier doet; je wilt zo lang mogelijk genieten van het boeket. Poppelaars Tuincentrum geeft je 7 tips om een boeket lang mooi te houden! 

1. Koop bloemen niet in de volle bloei

De neiging is natuurlijk om het boeket uit te kiezen dat het mooiste in de bloei staat, maar het is verstandiger om te kiezen voor een boeket waarvan een aantal bloemen nog in de knop zit. Dan word je thuis verrast met steeds nieuwe bloemen die uitkomen en heb je er al langer plezier van. 

2. Snijd de bloemen altijd schuin af

Het schuin afsnijden van de bloemen is iets wat we altijd horen bij de aankoop van een boeket, maar doen we dat ook echt? In de praktijk blijkt het vaak toch gemakkelijker om een snoeischar te pakken en de bloemen schuin af te knippen, maar dit heeft niet hetzelfde effect. Door met een snoeischaar te werken sluit je aan de onderkant alles af waardoor het water moeilijker opgezogen kan worden. Het beste is toch echt om een aardappelschilmesje te pakken en het boeket schuin af te snijden. Houd hierbij zo'n 2 centimeter aan. 

Extra tip: Haal de bloemen na 3 dagen even uit de vaas en snijd ze nog een keer schuin af. Dan zullen ze nog langer mooi blijven staan!

3. Haal de onderste bloemen er af

Zorg ervoor dat er geen bladeren en bloemen in het water komen te hangen. De onderste bladeren en bloemen kun je dus het beste weghalen voordat je de bloemen in de vaas zet. Zo blijft het water schoner, wat de bloemen weer ten goede komt. 

4. Schoon en vers water

Het is belangrijk dat bloemen schoon en vers water hebben. Ververs het water dus bij voorkeur om de dag, voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat het water niet warm is, maar ook zeker niet ijskoud. 

5. Voeding voor bloemen

Je krijgt vaak een zakje voeding bij het boeket, die je direct aan het water kunt toevoegen. Roer het goed door en zet vervolgens het boeket in de vaas. Als het water niet te koud is, kan de voeding beter oplossen in het water. 

6. Kies een glazen vaas

In een glazen vaas komen boeketten goed tot hun recht, maar daarnaast is de levensduur van het boeket ook het langste in een glazen vaas. Het water blijft schoner en je kunt natuurlijk goed in de gaten houden of het boeket vers water nodig heeft. 

7. Doe maar normaal...?

Wat zouden bloemen zeggen als je ze een plekje geeft in de kamer? 'Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'. En dat betekent: Niet op de tocht, niet in de volle zon, niet te dicht bij het fornuis... Gewoon een rustige plek. Zo simpel kan het soms zijn!

Meer bloemen tips? We helpen je graag!

Wij zijn ervan overtuigd dat je met deze tips de levensduur van je boeket met dagen kunt verlengen! Voor meer informatie kun je natuurlijk bij ons terecht, dan adviseren we je graag. Graag tot ziens in ons tuincentrum, of in onze webshop, voor een mooi boeket met bloemen

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
Organiseer een tuinfeest

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...
15 tuintips voor de maand juli

Ga op een niet al te hete dag, of vroeg in de ochtend of op een zwoele zomeravond aan de slag met deze zomerse tuin- en balkonklusjes voor de maand juli.

Lees meer...