Geef je tuin een tropische vakantiesfeer

Geef je tuin een tropische vakantiesfeer

Ben je net terug van verre, exotische oorden? Of droom je graag weg bij beelden van zonovergoten, tropische eilanden, een jungle van grote bladplanten en wuivende palmen en bamboe? Bezoek dan ons tuincentrum in Breda. Je vindt er ook nu nog exotische tuin- en potplanten plus sfeervolle accessoires die je helpen het vakantiegevoel vast te houden – of je ergens heel ver weg te wanen. Heerlijk ontspannen in eigen land!

Exotische planten

 Bamboe in de tuin

 • Grote bladplanten zijn al een tijd helemaal hip, zowel voor binnen als buiten. Meteen een gouden tip van ons tuincentrum: in de zomer kun je heel veel van je kamerplanten gewoon op het (dak)terras of je balkon zetten. Zoals bijvoorbeeld je bananenplant en de kleurig bloeiende paradijsvogelplant (Strelitzia), die grote glanzende bladeren heeft. En er zijn heel uitzonderlijke planten, die je zowel binnen als buiten kunt houden, zoals de vingerplant (Fatsia japonica). Deze is vooral bekend als kamerplant, maar je kunt hem ook buiten planten, want hij is goed winterhard.
 • Winterharde palmen, zoals waaierpalmen (Trachycarpus en Chaemerops) en de boomvaren (Dicksonia), zijn echte blikvangers. 
 • Bamboe is natuurlijk bij uitstek een exotisch gewas, dat ook nog eens heerlijk ruist in de wind. Ja, ze kunnen woekeren, maar er zijn ook soorten die niet woekeren en de kleiner blijvende exemplaren kun je ook prima in een pot planten. Geef dan wel regelmatig water, want ze kunnen niet goed tegen droogte. 
 • Heb je een vijver of een wat drassig deel in de tuin? Plant dan een mammoetblad of reuzenrabarber (Gunnera), met reusachtige bladeren. Je kunt ook gaan voor het iets kleinere schildblad (Darmera peltata) of groot hoefblad. 
 • Op een schaduwrijke plek kun je hosta's en verschillende soorten varens combineren.

Sfeermakers om lekker te nazomeren

Rotan tuinmeubelen voor in de tuin

 • Water heeft niet alleen een verkoelend, maar ook een rustgevend effect. In de jungle is het vochtig en waterdruppels op grote bladeren of er langzaam vanaf druppelend zijn een prachtig gezicht. Als je geen ruimte hebt voor een vijver, denk dan aan een mini-vijver, waterschaal of waterornament. Veel van je exotische bladplanten houden er overigens ook van om af en toe met een plantenspuit beneveld te worden.

 • Tuinmeubelen van rotan of wicker

 • Een tafelkleed en tuinkussens met grote bladpatronen of exotische bloemen en vogels erop

 • Een Balinese pagodeparasol of een parasol met franjes eraan

 • Een bamboescherm, dat je bijvoorbeeld tegen de balkonreling kunt plaatsen

 • Een windgong, al dan niet van bamboe of rotan gemaakt

 • Een boeddhabeeld (al mag je dat eigenlijk niet zelf kopen, maar alleen cadeau krijgen ;)

 • Tuinfakkels of spotjes die het mysterieuze groen nog spannender doen lijken

Ons tuincentrum in Breda wenst je nog vele fijne, tropische uren deze zomer!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...