Lentenieren

Lentenieren

De vogeltjes beginnen te fluiten en de dagen worden weer langer: de lente is hier! Het is het perfecte moment om de groene vingers weer uit de mouwen te steken en de tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. In deze blog inspireren we je graag om aan de slag te gaan in de tuin; lentenieren maar!

Start de lente goed: dit kun je doen in de tuin

  • Snoeien is een belangrijke klus die je in de lente kunt aanpakken. Geef je struiken en bomen een opknapbeurt zodat ze weer mooi en gezond kunnen groeien. Vergeet niet om de snoeischaar goed te desinfecteren, zodat je geen ziektes verspreidt.
  • Zomerbollen zijn een kleurrijke toevoeging aan je tuin en kun je nu planten. Ga voor dahlias, gladiolen of lelies en geniet van hun prachtige bloemen tijdens de warmere maanden.
  • Het gazon heeft ook wat aandacht nodig in de lente. Maai het gras kort en verwijder dode bladeren en takken. Op kale plekken kun je eventueel graszaad aanbrengen voor een vol en groen gazon.
  • Vaste tuinplanten zijn de ruggengraat van je tuin en kunnen jarenlang plezier geven. Denk aan bloeiende planten zoals de klokjesbloem, ridderspoor of vrouwenmantel. Of ga voor groenblijvende planten zoals de hosta of duizendblad.

Verzorg de moestuin aan de start van de lente

  • Zaaien maar! Je kunt flink aan de slag met het zaaien van verschillende soorten groenten, zoals bietjes, spinazie, tuinboon, kropsla, radijs en wortels. 
  • Heb je ook ruimte om binnen voor te zaaien? Dan kun je denken aan de volgende zaden: andijvie, courgette, komkommer, pompoen, tomaat en venkel.
  • Vanaf begin april kun je de volgende groenten oogsten: pluksla, radijs, rabarber, spinazie en rucola. 

Geniet van de kleuren van het voorjaar!

Hoewel er het een en ander te doen staat aan de start van de lente, is het natuurlijk ook heerlijk om te genieten van de mooie kleuren die opkomen, de fleurige geuren die zich verspreiden, de vogels die vaker fluiten en het weer dat steeds beter wordt. Dat is het echte lentenieren!

Dus, pak die tuinhandschoenen erbij en maak je klaar voor de lente! Er is geen betere tijd om je tuin te laten stralen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Breda weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Breda vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...