Lentenieren

Lentenieren

De vogeltjes beginnen te fluiten en de dagen worden weer langer: de lente is hier! Het is het perfecte moment om de groene vingers weer uit de mouwen te steken en de tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. In deze blog inspireren we je graag om aan de slag te gaan in de tuin; lentenieren maar!

Start de lente goed: dit kun je doen in de tuin

  • Snoeien is een belangrijke klus die je in de lente kunt aanpakken. Geef je struiken en bomen een opknapbeurt zodat ze weer mooi en gezond kunnen groeien. Vergeet niet om de snoeischaar goed te desinfecteren, zodat je geen ziektes verspreidt.
  • Zomerbollen zijn een kleurrijke toevoeging aan je tuin en kun je nu planten. Ga voor dahlias, gladiolen of lelies en geniet van hun prachtige bloemen tijdens de warmere maanden.
  • Het gazon heeft ook wat aandacht nodig in de lente. Maai het gras kort en verwijder dode bladeren en takken. Op kale plekken kun je eventueel graszaad aanbrengen voor een vol en groen gazon.
  • Vaste tuinplanten zijn de ruggengraat van je tuin en kunnen jarenlang plezier geven. Denk aan bloeiende planten zoals de klokjesbloem, ridderspoor of vrouwenmantel. Of ga voor groenblijvende planten zoals de hosta of duizendblad.

Verzorg de moestuin aan de start van de lente

  • Zaaien maar! Je kunt flink aan de slag met het zaaien van verschillende soorten groenten, zoals bietjes, spinazie, tuinboon, kropsla, radijs en wortels. 
  • Heb je ook ruimte om binnen voor te zaaien? Dan kun je denken aan de volgende zaden: andijvie, courgette, komkommer, pompoen, tomaat en venkel.
  • Vanaf begin april kun je de volgende groenten oogsten: pluksla, radijs, rabarber, spinazie en rucola. 

Geniet van de kleuren van het voorjaar!

Hoewel er het een en ander te doen staat aan de start van de lente, is het natuurlijk ook heerlijk om te genieten van de mooie kleuren die opkomen, de fleurige geuren die zich verspreiden, de vogels die vaker fluiten en het weer dat steeds beter wordt. Dat is het echte lentenieren!

Dus, pak die tuinhandschoenen erbij en maak je klaar voor de lente! Er is geen betere tijd om je tuin te laten stralen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Op zondag 28 en maandag 29 mei is het pinksterweekend. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Het is het moment om de tuin om te toveren tot een weeldige bloemenzee. Hoe? We vertellen het je graag!

Lees meer...