Lentenieren

Lentenieren

De vogeltjes beginnen te fluiten en de dagen worden weer langer: de lente is hier! Het is het perfecte moment om de groene vingers weer uit de mouwen te steken en de tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. In deze blog inspireren we je graag om aan de slag te gaan in de tuin; lentenieren maar!

Start de lente goed: dit kun je doen in de tuin

  • Snoeien is een belangrijke klus die je in de lente kunt aanpakken. Geef je struiken en bomen een opknapbeurt zodat ze weer mooi en gezond kunnen groeien. Vergeet niet om de snoeischaar goed te desinfecteren, zodat je geen ziektes verspreidt.
  • Zomerbollen zijn een kleurrijke toevoeging aan je tuin en kun je nu planten. Ga voor dahlias, gladiolen of lelies en geniet van hun prachtige bloemen tijdens de warmere maanden.
  • Het gazon heeft ook wat aandacht nodig in de lente. Maai het gras kort en verwijder dode bladeren en takken. Op kale plekken kun je eventueel graszaad aanbrengen voor een vol en groen gazon.
  • Vaste tuinplanten zijn de ruggengraat van je tuin en kunnen jarenlang plezier geven. Denk aan bloeiende planten zoals de klokjesbloem, ridderspoor of vrouwenmantel. Of ga voor groenblijvende planten zoals de hosta of duizendblad.

Verzorg de moestuin aan de start van de lente

  • Zaaien maar! Je kunt flink aan de slag met het zaaien van verschillende soorten groenten, zoals bietjes, spinazie, tuinboon, kropsla, radijs en wortels. 
  • Heb je ook ruimte om binnen voor te zaaien? Dan kun je denken aan de volgende zaden: andijvie, courgette, komkommer, pompoen, tomaat en venkel.
  • Vanaf begin april kun je de volgende groenten oogsten: pluksla, radijs, rabarber, spinazie en rucola. 

Geniet van de kleuren van het voorjaar!

Hoewel er het een en ander te doen staat aan de start van de lente, is het natuurlijk ook heerlijk om te genieten van de mooie kleuren die opkomen, de fleurige geuren die zich verspreiden, de vogels die vaker fluiten en het weer dat steeds beter wordt. Dat is het echte lentenieren!

Dus, pak die tuinhandschoenen erbij en maak je klaar voor de lente! Er is geen betere tijd om je tuin te laten stralen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Breda vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Tips voor het aantrekken en behouden van bijen, vogels en vlinders

Wil je van je tuin een levendig paradijs maken vol met het gezoem van bijen, het gezang van vogels en het fladderen van vlinders? Een tuin vol met leven is niet alleen prachtig om te zien, maar draagt ook bij aan een gezond ecosysteem. Hier zijn enkele tips om bijen, vogels en vlinders in de tuin aan te trekken én te houden. 

Lees meer...