Welke planten kunnen in maart in de tuin?

Welke planten kunnen in maart in de tuin?

Nu het voorjaar in aantocht is, is het tijd om je tuin weer tot leven te brengen met kleurrijke bloemen en fris groen blad. Maar welke planten kun je in maart in de tuin planten? Met deze blog inspireren we je om aan de slag te gaan in de tuin deze maand!

Voorjaarsbloeiende bollen

Voorjaarsbollen zijn als het goed is al in het najaar geplant, maar je kunt ze uiteraard ook op pot vinden in ons tuincentrum. Dit is dé periode om te genieten van de eerste opkomende tulpen, narcissen en krokussen.

Vaste planten

Vaste planten zijn een geweldige toevoeging aan elke tuin, omdat ze jaar na jaar terugkomen en steeds groter en sterker worden. In maart kun je vaste planten planten die vroeg in het seizoen bloeien, zoals viooltjes, primula's en sleutelbloemen. Deze planten zorgen voor een kleurrijke en vrolijke noot in je tuin, terwijl de rest van de planten nog uit hun winterslaap ontwaken.

Siergrassen

Siergrassen zijn een prachtige en onderhoudsarme aanvulling op elke tuin. In maart kun je siergrassen planten die in het voorjaar beginnen te groeien, zoals blauw schapengras en veergras. Deze siergrassen hebben geen speciale zorg nodig en zorgen voor een mooie textuur en beweging in je tuin.

Groenten uit eigen tuin

Maart is een geweldige tijd om te beginnen met het planten van groenten in je tuin. Je kunt beginnen met het zaaien van groenten zoals sla, spinazie, radijsjes en erwten. Deze groenten hebben niet veel tijd nodig om te groeien en kunnen al in april geoogst worden.

Fruitbomen en struiken

Maart is tevens een goede tijd om fruitbomen en struiken te planten, omdat ze in het voorjaar beginnen te groeien en zich kunnen vestigen voordat de zomerhitte toeslaat. Je kunt fruitbomen zoals appel- en perenbomen planten, evenals struiken zoals frambozen en braambessen.

Kruiden

Kruiden zijn niet alleen heerlijk om mee te koken, maar ook prachtige planten om in je tuin te hebben. In maart kun je beginnen met het planten van kruiden zoals tijm, salie, rozemarijn en munt. Deze kruiden zijn winterhard en kunnen jarenlang meegaan als ze goed worden verzorgd.

Maart in de tuin: trap het voorjaar groen af!

Er zijn tal van planten die je in maart in je tuin kunt planten om het tot leven te brengen met kleur en geur. Of je nu op zoek bent naar voorjaarsbloeiende bollen, vaste planten, siergrassen, groenten, fruitbomen en struiken, of kruiden, er is altijd wel iets dat past bij jouw smaak en de omstandigheden van je tuin. We helpen je in ons tuincentrum graag om de juiste tuinplanten te vinden voor jouw wensen en jouw tuin!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Breda geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...