Welke planten kunnen in maart in de tuin?

Welke planten kunnen in maart in de tuin?

Nu het voorjaar in aantocht is, is het tijd om je tuin weer tot leven te brengen met kleurrijke bloemen en fris groen blad. Maar welke planten kun je in maart in de tuin planten? Met deze blog inspireren we je om aan de slag te gaan in de tuin deze maand!

Voorjaarsbloeiende bollen

Voorjaarsbollen zijn als het goed is al in het najaar geplant, maar je kunt ze uiteraard ook op pot vinden in ons tuincentrum. Dit is dé periode om te genieten van de eerste opkomende tulpen, narcissen en krokussen.

Vaste planten

Vaste planten zijn een geweldige toevoeging aan elke tuin, omdat ze jaar na jaar terugkomen en steeds groter en sterker worden. In maart kun je vaste planten planten die vroeg in het seizoen bloeien, zoals viooltjes, primula's en sleutelbloemen. Deze planten zorgen voor een kleurrijke en vrolijke noot in je tuin, terwijl de rest van de planten nog uit hun winterslaap ontwaken.

Siergrassen

Siergrassen zijn een prachtige en onderhoudsarme aanvulling op elke tuin. In maart kun je siergrassen planten die in het voorjaar beginnen te groeien, zoals blauw schapengras en veergras. Deze siergrassen hebben geen speciale zorg nodig en zorgen voor een mooie textuur en beweging in je tuin.

Groenten uit eigen tuin

Maart is een geweldige tijd om te beginnen met het planten van groenten in je tuin. Je kunt beginnen met het zaaien van groenten zoals sla, spinazie, radijsjes en erwten. Deze groenten hebben niet veel tijd nodig om te groeien en kunnen al in april geoogst worden.

Fruitbomen en struiken

Maart is tevens een goede tijd om fruitbomen en struiken te planten, omdat ze in het voorjaar beginnen te groeien en zich kunnen vestigen voordat de zomerhitte toeslaat. Je kunt fruitbomen zoals appel- en perenbomen planten, evenals struiken zoals frambozen en braambessen.

Kruiden

Kruiden zijn niet alleen heerlijk om mee te koken, maar ook prachtige planten om in je tuin te hebben. In maart kun je beginnen met het planten van kruiden zoals tijm, salie, rozemarijn en munt. Deze kruiden zijn winterhard en kunnen jarenlang meegaan als ze goed worden verzorgd.

Maart in de tuin: trap het voorjaar groen af!

Er zijn tal van planten die je in maart in je tuin kunt planten om het tot leven te brengen met kleur en geur. Of je nu op zoek bent naar voorjaarsbloeiende bollen, vaste planten, siergrassen, groenten, fruitbomen en struiken, of kruiden, er is altijd wel iets dat past bij jouw smaak en de omstandigheden van je tuin. We helpen je in ons tuincentrum graag om de juiste tuinplanten te vinden voor jouw wensen en jouw tuin!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Breda vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Tips voor het aantrekken en behouden van bijen, vogels en vlinders

Wil je van je tuin een levendig paradijs maken vol met het gezoem van bijen, het gezang van vogels en het fladderen van vlinders? Een tuin vol met leven is niet alleen prachtig om te zien, maar draagt ook bij aan een gezond ecosysteem. Hier zijn enkele tips om bijen, vogels en vlinders in de tuin aan te trekken én te houden. 

Lees meer...