Welke planten kunnen in maart in de tuin?

Welke planten kunnen in maart in de tuin?

Nu het voorjaar in aantocht is, is het tijd om je tuin weer tot leven te brengen met kleurrijke bloemen en fris groen blad. Maar welke planten kun je in maart in de tuin planten? Met deze blog inspireren we je om aan de slag te gaan in de tuin deze maand!

Voorjaarsbloeiende bollen

Voorjaarsbollen zijn als het goed is al in het najaar geplant, maar je kunt ze uiteraard ook op pot vinden in ons tuincentrum. Dit is dé periode om te genieten van de eerste opkomende tulpen, narcissen en krokussen.

Vaste planten

Vaste planten zijn een geweldige toevoeging aan elke tuin, omdat ze jaar na jaar terugkomen en steeds groter en sterker worden. In maart kun je vaste planten planten die vroeg in het seizoen bloeien, zoals viooltjes, primula's en sleutelbloemen. Deze planten zorgen voor een kleurrijke en vrolijke noot in je tuin, terwijl de rest van de planten nog uit hun winterslaap ontwaken.

Siergrassen

Siergrassen zijn een prachtige en onderhoudsarme aanvulling op elke tuin. In maart kun je siergrassen planten die in het voorjaar beginnen te groeien, zoals blauw schapengras en veergras. Deze siergrassen hebben geen speciale zorg nodig en zorgen voor een mooie textuur en beweging in je tuin.

Groenten uit eigen tuin

Maart is een geweldige tijd om te beginnen met het planten van groenten in je tuin. Je kunt beginnen met het zaaien van groenten zoals sla, spinazie, radijsjes en erwten. Deze groenten hebben niet veel tijd nodig om te groeien en kunnen al in april geoogst worden.

Fruitbomen en struiken

Maart is tevens een goede tijd om fruitbomen en struiken te planten, omdat ze in het voorjaar beginnen te groeien en zich kunnen vestigen voordat de zomerhitte toeslaat. Je kunt fruitbomen zoals appel- en perenbomen planten, evenals struiken zoals frambozen en braambessen.

Kruiden

Kruiden zijn niet alleen heerlijk om mee te koken, maar ook prachtige planten om in je tuin te hebben. In maart kun je beginnen met het planten van kruiden zoals tijm, salie, rozemarijn en munt. Deze kruiden zijn winterhard en kunnen jarenlang meegaan als ze goed worden verzorgd.

Maart in de tuin: trap het voorjaar groen af!

Er zijn tal van planten die je in maart in je tuin kunt planten om het tot leven te brengen met kleur en geur. Of je nu op zoek bent naar voorjaarsbloeiende bollen, vaste planten, siergrassen, groenten, fruitbomen en struiken, of kruiden, er is altijd wel iets dat past bij jouw smaak en de omstandigheden van je tuin. We helpen je in ons tuincentrum graag om de juiste tuinplanten te vinden voor jouw wensen en jouw tuin!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Breda geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...