6 kamerplanten voor een heerlijke geur in huis

6 kamerplanten voor een heerlijke geur in huis

Een fijne geur in huis draagt bij aan een goede sfeer en een positieve binnenkomst. Geurkaarsen, wierook en huisparfums kunnen hieraan bijdragen. Wist je al dat je ook kunt kiezen voor kamerplanten die een heerlijke geur in huis verspreiden? Vandaag geven we je 6 suggesties voor kamerplanten die een heerlijke geur in huis verspreiden!

1. Jasmijn

Sommige jasmijnplanten geven een heerlijke geur. Dit is voornamelijk de Jasminum Polyanthum. Voornamelijk ‘s avonds geeft deze een sterke tropische geur af. Dit is een klimplant, dus zorg ervoor dat deze een goede plek krijgt waar hij omhoog kan groeien. Het eerste jaar gaat de groei nog wat langzaam, maar vanaf het tweede jaar staan er genoeg bloemen in die jouw huis heerlijk doen ruiken. Water geven is pas nodig wanneer de bodem echt droog aanvoelt. 

2. Eucalyptus

De eucalyptus is natuurlijk berucht en beroemd om de heerlijke geur. Een plek in de volle zon is voor de eucalyptus ideaal en tussen het sproeien door mag de plant soms best een beetje uitdrogen. De badkamer is eigenlijk de ideale plek voor de eucalyptus, waar de geur beter wordt opgenomen door de vochtigheid. 

3. Munt

Dat munt lekker ruikt is geen verrassing meer, maar wist je dat deze geur zich ook door jouw kamer kan verspreiden? Je zet de plant hiervoor bij een open raam, zodat een zacht windje zorgt voor de verspreiding van de geur. Indirect zonlicht en veel water zijn het beste voor muntplanten. 

4. Citroenmelisse

De heerlijke frisse geur van citroen verspreidt zich door het huis wanneer je de citroenmelisse bij het open raam zet. Veel zon en water zijn belangrijke ingrediënten voor een gezonde citroenmelisse. 

5. Lelietje van dalen

Het meiklokje staat ook wel bekend als het lelietje van dalen. De vrij sterke geur die ze verspreidt is voldoende om jouw woonkamer een frisse en bloemachtige geur te geven. Voor een bloeiend Lelietje van dalen is veel licht belangrijk. Ook water is uiteraard van belang, dit mag wanneer de eerste scheuten beginnen te groeien iets minder. 

6. Plumeria

Deze tropische planten hebben een sterke maar erg lekkere geur. De Plumeria is verkrijgbaar in onder andere geel, wit, rood, oranje en roze. Deze tropische plant staat overdag het beste in temperaturen rond de 24 graden en ‘s avonds rond de 15 á 16 graden. Ook veel zon is belangrijk voor de Plumeria.

Vind jouw nieuwe kamerplanten bij Tuincentrum Poppelaars

Voor meer kamerplanten in verschillende kleuren en maten ben je bij Tuincentrum Poppelaars aan het juiste adres! Bezoek onze kamerplanten afdeling om jouw nieuwe favoriete aanwinsten te vinden. Bij vragen staat ons team uiteraard voor je klaar!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...