6 kamerplanten voor een heerlijke geur in huis

6 kamerplanten voor een heerlijke geur in huis

Een fijne geur in huis draagt bij aan een goede sfeer en een positieve binnenkomst. Geurkaarsen, wierook en huisparfums kunnen hieraan bijdragen. Wist je al dat je ook kunt kiezen voor kamerplanten die een heerlijke geur in huis verspreiden? Vandaag geven we je 6 suggesties voor kamerplanten die een heerlijke geur in huis verspreiden!

1. Jasmijn

Sommige jasmijnplanten geven een heerlijke geur. Dit is voornamelijk de Jasminum Polyanthum. Voornamelijk ‘s avonds geeft deze een sterke tropische geur af. Dit is een klimplant, dus zorg ervoor dat deze een goede plek krijgt waar hij omhoog kan groeien. Het eerste jaar gaat de groei nog wat langzaam, maar vanaf het tweede jaar staan er genoeg bloemen in die jouw huis heerlijk doen ruiken. Water geven is pas nodig wanneer de bodem echt droog aanvoelt. 

2. Eucalyptus

De eucalyptus is natuurlijk berucht en beroemd om de heerlijke geur. Een plek in de volle zon is voor de eucalyptus ideaal en tussen het sproeien door mag de plant soms best een beetje uitdrogen. De badkamer is eigenlijk de ideale plek voor de eucalyptus, waar de geur beter wordt opgenomen door de vochtigheid. 

3. Munt

Dat munt lekker ruikt is geen verrassing meer, maar wist je dat deze geur zich ook door jouw kamer kan verspreiden? Je zet de plant hiervoor bij een open raam, zodat een zacht windje zorgt voor de verspreiding van de geur. Indirect zonlicht en veel water zijn het beste voor muntplanten. 

4. Citroenmelisse

De heerlijke frisse geur van citroen verspreidt zich door het huis wanneer je de citroenmelisse bij het open raam zet. Veel zon en water zijn belangrijke ingrediënten voor een gezonde citroenmelisse. 

5. Lelietje van dalen

Het meiklokje staat ook wel bekend als het lelietje van dalen. De vrij sterke geur die ze verspreidt is voldoende om jouw woonkamer een frisse en bloemachtige geur te geven. Voor een bloeiend Lelietje van dalen is veel licht belangrijk. Ook water is uiteraard van belang, dit mag wanneer de eerste scheuten beginnen te groeien iets minder. 

6. Plumeria

Deze tropische planten hebben een sterke maar erg lekkere geur. De Plumeria is verkrijgbaar in onder andere geel, wit, rood, oranje en roze. Deze tropische plant staat overdag het beste in temperaturen rond de 24 graden en ‘s avonds rond de 15 á 16 graden. Ook veel zon is belangrijk voor de Plumeria.

Vind jouw nieuwe kamerplanten bij Tuincentrum Poppelaars

Voor meer kamerplanten in verschillende kleuren en maten ben je bij Tuincentrum Poppelaars aan het juiste adres! Bezoek onze kamerplanten afdeling om jouw nieuwe favoriete aanwinsten te vinden. Bij vragen staat ons team uiteraard voor je klaar!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Op zondag 28 en maandag 29 mei is het pinksterweekend. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Het is het moment om de tuin om te toveren tot een weeldige bloemenzee. Hoe? We vertellen het je graag!

Lees meer...