Hoe kies je de juiste kamerplanten?

Hoe kies je de juiste kamerplanten?

Kamerplanten zijn niet meer weg te denken uit het interieur. We gaan groener leven en willen ook meer groen om ons heen, daar komt dan ook de term urban jungle vandaan; groen wonen, ook wanneer je stedelijk woont! Natuurlijk zijn planten een persoonlijke keuze en is het ook belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke zaken qua standplaats en verzorging. Hierbij een rijtje met zaken om rekening mee te houden wanneer je nieuwe kamerplanten uitkiest, tijd om die urban jungle te creëren in huis!

Groene kamerplanten of bloeiende kamerplanten: een kwestie van smaak

Het aantal kamerplanten is natuurlijk onwijs groot en iedere plant heeft zo zijn eigenschappen en kenmerken. De ene plant is een prachtige groene schat voor in de woonkamer, de andere geeft vrolijke bloemen en verschillende kleuren. Wanneer het op kleur, bladvorm en formaat aankomt is het een kwestie van vergelijken. Wat vind je een mooie maat, hoeveel groeit de plant nog na aankoop en komen er eventueel nog bloemen of uitlopers? De eerste stap is dan ook het vergelijken van planten en bekijken of navragen hoe ze verder gaan groeien. Zo weet je zeker dat de plant bij de rest van het interieur past!

De standplaats van jouw nieuwe kamerplanten

Een kale hoek in de woonkamer, een plant die zich thuis kan voelen in een vochtige badkamer, of een plant die veel zonlicht kan verdragen; de standplaats is van grote invloed op de groei van de plant! Iedere plant heeft een instructie als het gaat om zonuren, schaduw, direct licht en indirect licht. Vaak staat dit aangegeven op het kaartje dat bij de plant zit, maar misschien heb je van tevoren al een standplaats in gedachten en wil je daar een geschikte plant bij zoeken.

Verticaal tuinieren, kan dat ook binnenshuis?

Verticaal tuinieren is een trend op tuingebied, om ook met beperkte ruimte een groene omgeving te creëren, bijvoorbeeld door wandrekken op te hangen in de tuin, hangplanten aan de schutting, en moestuintjes aan ophangsystemen. Dat is binnenshuis natuurlijk ook een goede oplossing voor kleinere ruimtes! Hanging baskets zijn te vinden in verschillende soorten en maten, maar ook bijvoorbeeld rotan hangers, of andere nieuwe ophangsystemen. Niet alleen qua ruimte is dit een praktische oplossing, het staat ook erg stijlvol om planten op te hangen!

De wensen van de plant: water, zon en liefde!

Als je net begint met kamerplanten, dan wil je geen plant met een ellenlange gebruiksaanwijzing. Bekijk daarom bij de aanschaf goed wat de verzorg instructies zijn, zodat je in ieder geval een plant kunt kiezen die bij jou past! Als je twijfelt over de verzorging of standplaats van de plant kun je het team van Tuincentrum Poppelaars uiteraard om advies vragen. Op deze manier kun je de plant goed verzorgen, ook als je bijvoorbeeld onregelmatig thuis bent of wel eens vergeet water te geven. Dan zul je lange tijd plezier hebben van jouw kamerplanten!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Breda geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...