Kerstboom eruit, kamerplant erin!

Heeft u de kerstboom al opgeruimd? Dan is het tijd voor een grote kamerplant. Na alle gezelligheid van de decembermaand is het tijd voor een frisse, nieuwe start van 2023. Als alle versieringen, lichtjes en kerstbomen weer naar zolder gaan, oogt de woonkamer misschien een beetje leeg. Wij hebben de perfecte oplossing die nét zo groen en minstens net zo feestelijk is. Kerstboom eruit, kamerplant erin! Wij hebben karren vol grote kamerplanten om uw huis op te fleuren. Kom langs en ontdek ons aanbod in Breda.

Soorten kamerplanten

Naar wat voor kamerplant bent u op zoek? Moet het een grote kamerplant zijn die letterlijk de kerstboom vervangt of bent u op zoek naar de luchtzuiverende kamerplanten omdat u ook in 2023 nog regelmatig thuiswerkt? En kleine kamerplant, een groene kamerplant, een kamerplant met grote of juist bijzonder gekleurde bladeren, een kamerplant met bloemen, een sterke kamerplant of een kamerplant voor in de schaduw? U vindt al deze groene juweeltjes terug in ons tuincentrum.

Hoge kamerplant

Wilt u de kerstboom vervangen door een hoge kamerplant? Hoge kamerplanten komen in verschillende soorten voor, sommigen hebben hele grote bladeren, anderen groeien op stam en sommigen bloeien er ook nog eens bij. Bij Poppelaars Tuincentrum hebben we torenhoge kamerplanten die overal bovenuit steken:

  • Ficus Lyrata (vioolplant): deze kamerplant op stam lijkt op een kleine boom. De stengels groeien recht omhoog en zitten vol grote bladeren. Prachtig om te zien!
  • Monstera op mosstok: een van de bekendste kamerplanten in Nederland. Vul jouw huiskamer met deze klimmer en vul gemakkelijk een lege plek op.
  • Scindapsus Epipremnum: een populaire klimplant die gemakkelijk over een pergola of mosstok klimt. De wit-groene bladeren geven jouw kamer een frisse look.
  • Kentia palm: een tropische verrassing voor in huis. Met deze palm schijnt bij jou altijd de zon. Zorg dat de grond licht-vochtig blijft voor optimale groei.
  • Areca palm: deze palm lijkt veel op de Kentia palm, het verschil zit hem in de stam van de bladeren. Bij de Areca palm zijn de stelen rood gespikkeld en bij de Kentia palm zijn ze groen met bruine vezels.

Populaire hangplanten

Er bestaan ook leuke hangplanten voor binnen. Hang een kamerplant op aan een haak in het plafond en laat de bladeren naar beneden dwarrelen. Handig om een hangplant te kiezen die niet al te veel water nodig heeft, omdat u er misschien niet altijd even makkelijk bij kunt. Hieronder een greep uit ons hangplantassortiment voor binnen:

  • Philodendron scandens: een supermakkelijke plant met lange ranken vol bladeren die naar beneden groeien. Een ideale hangplant met hartvormige bladeren voor een lichte, zonnige plek in huis.
  • Rhipsalis paradoxa: ook bekend als de koraalcactus. Dit is vetplant met lange, koraalachtige ranken en vormt daardoor een echte blikvanger in huis. Geef de plant liever iets te weinig dan te veel water.
  • Hedera helix: de bekende klimplant, maar dan in hangvorm. De stervormige blaadjes vormen een leuk gezicht en dwarrelen naar beneden. Deze hangplant kan op elke plek in huis!
  • Chlorophytum (graslelie of spinnenplant): een mooie hangplant met groen-witte bladeren. Wist je dat deze plant de lucht zuivert? Geef de plant eens per week water en kijk uit met direct zonlicht.
  • Ceropegia wooddi: ook wel Chinees lantaarnplantje genoemd. Dit is een stijlvolle hangplant die je steeds vaker tegenkomt op Instagram en in woonmagazines. De grijze blaadjes vormen lange ranken en passen goed in elk interieur.

Koop kamerplanten bij Poppelaars Tuincentrum in Breda

Bij Poppelaars is het altijd feest op het gebied van kamerplanten. Alle soorten bij elkaar mooi voor u uitgestald. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over de verzorging en de standplaats en helpen u graag de juiste plant die bij u past uit te zoeken. Kom langs in Breda en bekijk ons assortiment kamerplanten. Vervang de kerstboom door een leuke kamerplant en begin het jaar groen!

Bekijk onze openingstijden en kom langs in onze winkel. 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Breda heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Breda geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...