5 tips voor een duurzame kerst

5 tips voor een duurzame kerst

De kerst periode staat niet bekend als de meest duurzame periode. We kopen vaak meer en maken daarbij minder duurzame keuzes. Toch hoeft het niet lastig te zijn om de kerst te verduurzamen, dus we inspireren je graag met tips voor een duurzamere kerstperiode! Op onze kerstshow vind je dit jaar weer verschillende manieren om te verduurzamen; denk aan natuurlijke materialen, LED-verlichting en verschillende opties om de juiste kerstboom te vinden. 

Duurzame opties voor kerstverlichting

Een van de eerste aspecten waar je op kunt verduurzamen in deze tijd, is natuurlijk de kerstverlichting. LED-verlichting is een goede optie omdat dit zowel een lager verbruik heeft, als een hoger aantal branduren. 

Duurzame kerstdecoratie

Je kunt de sfeer in huis of in de tuin iedere kerst aanpassen zónder alles om te gooien. Voeg bijvoorbeeld een andere kleur toe aan je huidige collectie kerstballen, om wél te vernieuwen maar niet volledig alles nieuw te kopen. Of kies voor een paar mooie pronkstukken en maak overige decoratie zelf. 

Welke kerstboom is duurzamer?

Als je kiest voor een echte kerstboom, dan is een boom met kluit de meest duurzame optie. Deze kun je namelijk na de kerst weer in de tuin of in het bos planten, zodat deze blijft leven én bijdraagt aan het omzetten van CO2 in zuurstof. Een kunstkerstboom is een duurzame optie wanneer je hier meerdere jaren mee doet. Als je dit jaar een kunstkerstboom kiest, dan is een toegankelijk model dat volgend jaar ook goed in jouw huis past daarom aan te raden. Daarnaast is de kwaliteit uiteraard heel belangrijk, zodat de boom daadwerkelijk jaren mee gaat en daardoor een duurzame investering is. 

Pure Nature Trees

Bij het uitkiezen van een nieuwe kerstboom kun je ook kijken naar de manier waarop deze geteeld zijn. De verkoper van de kerstbomen kan je hier ook meer over vertellen. Zoals bijvoorbeeld het merk Pure Nature Trees dat je onder andere bij ons in de winkel vindt. Deze bomen krijgen een minimale hoeveelheid organische mest toegediend. Door de boom te snoeien met een speciale tang krijgt deze de gewenste vorm, in plaats van het gebruik van chemische middelen. Daarnaast is de CO2 balans op het perceel bijna neutraal, doordat het aantal bomen dat geoogst wordt ook direct weer wordt herplant.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Breda geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...