5 tips voor een duurzame kerst

5 tips voor een duurzame kerst

De kerst periode staat niet bekend als de meest duurzame periode. We kopen vaak meer en maken daarbij minder duurzame keuzes. Toch hoeft het niet lastig te zijn om de kerst te verduurzamen, dus we inspireren je graag met tips voor een duurzamere kerstperiode! Op onze kerstshow vind je dit jaar weer verschillende manieren om te verduurzamen; denk aan natuurlijke materialen, LED-verlichting en verschillende opties om de juiste kerstboom te vinden. 

Duurzame opties voor kerstverlichting

Een van de eerste aspecten waar je op kunt verduurzamen in deze tijd, is natuurlijk de kerstverlichting. LED-verlichting is een goede optie omdat dit zowel een lager verbruik heeft, als een hoger aantal branduren. 

Duurzame kerstdecoratie

Je kunt de sfeer in huis of in de tuin iedere kerst aanpassen zónder alles om te gooien. Voeg bijvoorbeeld een andere kleur toe aan je huidige collectie kerstballen, om wél te vernieuwen maar niet volledig alles nieuw te kopen. Of kies voor een paar mooie pronkstukken en maak overige decoratie zelf. 

Welke kerstboom is duurzamer?

Als je kiest voor een echte kerstboom, dan is een boom met kluit de meest duurzame optie. Deze kun je namelijk na de kerst weer in de tuin of in het bos planten, zodat deze blijft leven én bijdraagt aan het omzetten van CO2 in zuurstof. Een kunstkerstboom is een duurzame optie wanneer je hier meerdere jaren mee doet. Als je dit jaar een kunstkerstboom kiest, dan is een toegankelijk model dat volgend jaar ook goed in jouw huis past daarom aan te raden. Daarnaast is de kwaliteit uiteraard heel belangrijk, zodat de boom daadwerkelijk jaren mee gaat en daardoor een duurzame investering is. 

Pure Nature Trees

Bij het uitkiezen van een nieuwe kerstboom kun je ook kijken naar de manier waarop deze geteeld zijn. De verkoper van de kerstbomen kan je hier ook meer over vertellen. Zoals bijvoorbeeld het merk Pure Nature Trees dat je onder andere bij ons in de winkel vindt. Deze bomen krijgen een minimale hoeveelheid organische mest toegediend. Door de boom te snoeien met een speciale tang krijgt deze de gewenste vorm, in plaats van het gebruik van chemische middelen. Daarnaast is de CO2 balans op het perceel bijna neutraal, doordat het aantal bomen dat geoogst wordt ook direct weer wordt herplant.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...