Zó versier je de kerstboom!

Zó versier je de kerstboom!

Oh dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon. Toch zullen we allen een boom zonder versiering aan die takken nogal leeg vinden. Een kerstboom zonder lampjes, een guirlande of een aantal ballen wordt over het algemeen maar als inspiratieloos en saai gezien. Aan de andere kant van het spectrum zijn er weer mensen die zichzelf helemaal verliezen in hun overdaad aan versiering. Geen zorgen, er is zeker een middenweg! In dit blogartikel zoomen we graag in op de ‘regels der decoratie’, zoals bijvoorbeeld het aantal kerstballen dat gebruikelijk is.

Hoeveel kerstballen moet ik gebruiken?

De lampjes zijn mooi verdeeld en eventuele kerstslingers hangen in de boom, de basis is gelegd. Nu komt het écht leuke gedeelte: de kerst ornamenten mogen de boom in! Hoeveel ballen of hangers je moet gebruiken is lastig te zeggen. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van de ballen, de hoogte en breedte van de kerstboom en simpelweg wat je mooi vindt. Uiteindelijk komt het allemaal neer op jouw persoonlijke stijl en voorkeur. Toch willen we je dit lijstje met het gemiddelde aantal ballen per boom niet onthouden. Zoals gezegd is het prima om hier in te variëren, maar je hebt zo een uitgangspunt wanneer je op zoek gaat naar nieuwe kerstballen.

  • Hoogte kerstboom: 150 centimeter, normaal aantal ballen: 30, groot aantal ballen: 50
  • Hoogte kerstboom: 180 centimeter, normaal aantal ballen: 35, groot aantal ballen: 60
  • Hoogte kerstboom: 210 centimeter, normaal aantal ballen: 40, groot aantal ballen: 70
  • Hoogte kerstboom: 240 centimeter, normaal aantal ballen: 45, groot aantal ballen: 80
  • Hoogte kerstboom: 260 centimeter, normaal aantal ballen: 50, groot aantal ballen: 90

Hoe moet ik mijn kerst ornamenten ophangen?

Er zijn altijd een paar kerstballen die je nauw aan het hart liggen, bijvoorbeeld omdat ze al een aantal jaren mee gaan. Deze mogen de mooiste plek, het meest in het zicht. Ga dus na vanaf welke hoek je het vaakst naar je kerstboom kijkt en reserveer die plek voor jouw favorieten. Pak dan de meest grote ballen en ornamenten erbij en hang ze evenredig uit elkaar. Vul vervolgens de lege plekjes in met middelgrote en kleine kerstballen om zo een soort evenwicht aan te brengen. Je kunt ornamenten en andere decoraties 'in' je boom plaatsen, maar ook op de toppen van takken om diepte toe te voegen.

Zwarte kerstballen, witte kerstballen of gouden kerstballen?

Er zijn echter nog een paar zaken die moeten worden genoemd. De kerstversiering die je in je boom wilt hangen moet niet alleen qua grootte, maar ook qua kleur op elkaar zijn ingespeeld. Kies voor een kerstballen set waarbij het kleurpallet voor je is samengesteld, of ga zelf op jacht in ons tuincentrum, desnoods met een kleurenwaaier in de hand. Onze medewerkers kunnen je natuurlijk ook adviseren. Daarnaast raden we je ook aan om altijd wat extra ornamenten bij de hand te hebben voor het geval één of meerdere ballen kapot gaan.

Kersthangers en kerstballen koop je bij Tuincentrum Poppelaars in Breda

Wil je meer weten over het decoreren van je kerstboom? Je bent welkom bij tuincentrum Poppelaars. We helpen je graag bij het uitzoeken van de kerstartikelen die passen bij jouw smaak en budget. Tot snel bij tuincentrum Poppelaars in Breda!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
Organiseer een tuinfeest

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...