Zomerbloeiers: de tuin in volle bloei!

Zomerbloeiers: de tuin in volle bloei!

Bent u ook van plan om uw tuin te voorzien van wat extra kleur? Ga dan aan de slag met mooie en kleurrijke zomerbloeiers! Combineer ze met de vaste planten in uw tuin voor wat extra leven in de brouwerij, zet ze in mooie potten op uw terras of gebruik sierlijke hanging baskets voor een aantrekkelijke kleurexplosie!

Het mag weer… de zomerbloeiers zijn er!

Half mei is het startsein voor alle planten om buiten te mogen vertoeven. De kans op nachtvorst is dan nihil, dus zo heeft u extra lang plezier van uw nieuwe aanwinsten. 

Plantenliefde: extra voeding voor zomerbloeiers

Potgrond is enorm belangrijk tijdens de eerste paar weken van zomerbloeiers. Daarna raden wij u aan om wat extra voeding te geven. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld vloeibare mest gebruiken en dit vermengen met uw gieter water. Ook zijn voedingstabletten & korrels die u in de aarde kunt steken een handige oplossing. 

Onze favoriete zomerbloeiers!

Wat inspiratie is altijd leuk, dus heeft u al gedacht aan bijvoorbeeld:

  • Petunia
  • Mandevilla
  • Bacopa
  • Campenula
  • Fuchsia

Of gaat u liever voor de speelse Dahlia, Oleander, Jasmijn, Felicia of de Bougainvillea? Er is volop keus bij Poppelaars!

Creëer een zomerse bloemenzee

Perkplanten die in de zomer bloeien zijn natuurlijk ideaal als u graag een eigen bloemenzee creëert. Voor een mooi resultaat en een groen geheel, combineert u zomerbloeiers met vaste planten. Zo heeft u ieder seizoen iets om naar uit te kijken in de tuin en blijft de beplanting divers door de seizoenen heen. In de zomer wordt dit dan extra afgetopt door de kleurrijke bloeiers die u uit kiest. De geuren en kleuren maken het seizoen toch extra bijzonder! 

Kies uw favoriete zomerbloeiers bij Tuincentrum Poppelaars

Bij ons in de winkel vindt u momenteel verschillende soorten zomerbloeiers, voor uw eigen bloemenzee in de tuin of op het balkon. U bent van harte welkom in de winkel, dan helpen we u graag verder!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zomerse moestuintips

Hier volgt een flinke dosis inspirerende moestuintips voor de maand juli.

Lees meer...
Zomerstekken in 11 stappen

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...