Zomerbloeiers: de tuin in volle bloei!

Zomerbloeiers: de tuin in volle bloei!

Bent u ook van plan om uw tuin te voorzien van wat extra kleur? Ga dan aan de slag met mooie en kleurrijke zomerbloeiers! Combineer ze met de vaste planten in uw tuin voor wat extra leven in de brouwerij, zet ze in mooie potten op uw terras of gebruik sierlijke hanging baskets voor een aantrekkelijke kleurexplosie!

Het mag weer… de zomerbloeiers zijn er!

Half mei is het startsein voor alle planten om buiten te mogen vertoeven. De kans op nachtvorst is dan nihil, dus zo heeft u extra lang plezier van uw nieuwe aanwinsten. 

Plantenliefde: extra voeding voor zomerbloeiers

Potgrond is enorm belangrijk tijdens de eerste paar weken van zomerbloeiers. Daarna raden wij u aan om wat extra voeding te geven. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld vloeibare mest gebruiken en dit vermengen met uw gieter water. Ook zijn voedingstabletten & korrels die u in de aarde kunt steken een handige oplossing. 

Onze favoriete zomerbloeiers!

Wat inspiratie is altijd leuk, dus heeft u al gedacht aan bijvoorbeeld:

  • Petunia
  • Mandevilla
  • Bacopa
  • Campenula
  • Fuchsia

Of gaat u liever voor de speelse Dahlia, Oleander, Jasmijn, Felicia of de Bougainvillea? Er is volop keus bij Poppelaars!

Creëer een zomerse bloemenzee

Perkplanten die in de zomer bloeien zijn natuurlijk ideaal als u graag een eigen bloemenzee creëert. Voor een mooi resultaat en een groen geheel, combineert u zomerbloeiers met vaste planten. Zo heeft u ieder seizoen iets om naar uit te kijken in de tuin en blijft de beplanting divers door de seizoenen heen. In de zomer wordt dit dan extra afgetopt door de kleurrijke bloeiers die u uit kiest. De geuren en kleuren maken het seizoen toch extra bijzonder! 

Kies uw favoriete zomerbloeiers bij Tuincentrum Poppelaars

Bij ons in de winkel vindt u momenteel verschillende soorten zomerbloeiers, voor uw eigen bloemenzee in de tuin of op het balkon. U bent van harte welkom in de winkel, dan helpen we u graag verder!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor het aantrekken en behouden van bijen, vogels en vlinders

Wil je van je tuin een levendig paradijs maken vol met het gezoem van bijen, het gezang van vogels en het fladderen van vlinders? Een tuin vol met leven is niet alleen prachtig om te zien, maar draagt ook bij aan een gezond ecosysteem. Hier zijn enkele tips om bijen, vogels en vlinders in de tuin aan te trekken én te houden. 

Lees meer...
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...