Wis selectie

  Wis selectie

  Wis selectie

  Wis selectie

  Wis selectie

  De nederlandse naam is Glanshaver, familie van de Poaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn wit bont en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
  Plant voor een open ruimte.
  Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

  Ben je op zoek naar Arrhenatherum elatius 'Variegatum'? De Arrhenatherum elatius 'Variegatum' is ook wel bekend als Glanshaver. Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 60 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Arrhenatherum elatius 'Variegatum'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Glanshaver Wetenschappelijke naam: Arrhenatherum elatius 'Variegatum' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Arrhenatherum Familie: Poaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee