Palm Kopen Breda

Een palm kopen in Breda? Poppelaars Tuincentrum heeft een uitgebreid assortiment aan palmbomen die perfect in uw woonkamer passen, hoe groot of klein uw huis ook is. U heeft ruime keuze uit jonge palmen of grote volwassen palmbomen.

De ideale huisgenoot: een palm

De palmboom vereist weinig verzorging, heeft een luchtzuiverende werking en is veilig voor huisdieren. De ideale huisgenoot dus! Bovendien geeft de palmboom een prachtige natuurlijke en robuuste uitstraling in huis. De stevige stam zorgt dat hij niet snel omvalt. U kunt kiezen voor smalle bladeren in een waaiervorm voor een luchtig geheel of wat stevigere rechtopstaande takken voor een compacte kamerplant.

Palm kopen voor binnen of buiten in Breda

De palmboomfamilie

De palmboomfamilie Palmea heeft meer dan 4000 soorten. Voordat de palm de hoogte in gaat, stopt hij eerst al zijn energie in het verdikken van de stam. Jonge palmen bloeien pas na een paar jaar. De bekendste palmen voor de Nederlandse huiskamer zijn:

  • Waaierpalm (Livistona rotundifolia): stevige, waaiervormige bladeren die kunnen prikken!
  • Areca palm (Dypsis lutescens): ook wel bekend als goudpalm, met typische palmkenmerken, houdt van veel licht.
  • Dadelpalm (Phoenix canariensis): een wijde, luchtige palm die wat meer verzorging vereist.
  • Bamboepalm (Rhapsis excelsa): een compacte kamerplant, vindt het niet erg om op een donkere plek te staan.
  • Kentiapalm (Howea Forsteriana): komt in vele lengtes, houdt van een plek met halfschaduw en een lichtvochtige grond.

Ontdek welke palm het best in uw huiskamer past. Natuurlijk moet de palm wel passen bij de rest van uw interieur en kiest u een kleine of een grote, imposante palm?

Palm kopen en verzorgen

Palmen hebben weinig eisen wat betreft leefgrond, als de grond maar luchtig genoeg is, het liefst vermengd met wat zand. De palm doet het het beste in een pot of plantenbak, omdat ze niet zo’n fan zijn van stevige winters. Voor de overwintering kunt u ze daarom het beste binnen op een koele plek zetten of afschermen, vooral als jonge palm. Als ze weer naar buiten gaan, laat ze dan weer langzaam wennen in de schaduw. Verpot de palm iedere 2 tot 3 jaar, zodat de plant genoeg ruimte heeft om verder te groeien. Kom langs bij Poppelaars Tuincentrum in Breda en koop een mooie palm!