Olijfbomen Breda

De mooiste olijfbomen in Breda vindt u bij Poppelaars Tuincentrum. Deze mediterrane sierlijke boom kan wel tegen een stootje en blijft daardoor ook in de winter mooi. Of u nu komt voor een klein olijfboompje of een grote volwassen olijfboom van 200 jaar oud, bij ons tuincentrum in Breda vindt u wat u zoekt. Wij hebben een aantal prachtige olijfbomen voor u klaarstaan en helpen u graag bij het uitzoeken van de beste olijfboom voor uw tuin. Daarnaast vindt u in onze plantenkwekerij nog heel veel andere soorten planten.

Weetjes over de olijfboom

Elke cultuur heeft wel een andere verbinding met de olijfboom. Vaak wordt de olijfboom in verband gebracht met vrede, rust en liefde. Het kweken van olijfbomen vergt namelijk een hoop geduld, maar dat is het zeker waard. De olijfboom wordt al duizenden jaren gekweekt. Gaat het u lukken om olijven te laten groeien?

Olijfbomen kopen bij Poppelaars in Breda

Verzorging van de olijfboom in Breda

Olijfbomen kunnen zowel als kuipplant gehouden worden of in de volle grond gezet worden. Ze hebben veel zon nodig, maar zijn niet gevoelig voor droogte. In de winter kunnen ze gerust buiten blijven staan, maar bescherm ze extra tijdens strenge vorst. De boom wordt bijna nooit hoger dan tien meter. De Olea europaea die u bij Poppelaars vindt, wordt ongeveer 500 centimeter. Tijdens de bloei verschijnen er kleine witgele bloemetjes.

Snoeien van de olijfboom

De olijfboom kan heel gelukkig zijn zonder snoei, dan gaat hij gewoon zijn gang. Een vormsnoei kan echter geen kwaad. Waar kunt u op letten bij het snoeien van de olijfboom?

  • Snoei de olijfboom altijd in de winter. Geen snoeigereedschap in huis? Dit koopt u in ons tuincentrum.
  • Vormsnoei kan altijd: haal te lange takken weg.
  • Haal jonge scheuten op de stam weg om de boom zijn karakteristieke vorm te laten behouden.
  • Snoei de boom nooit tot op de stam.
  • De olijfboom geeft nooit bloemen en vruchten op dezelfde tak, deze kunt u dus wegsnoeien.

Na ongeveer vijf jaar komen er vruchten tevoorschijn, waarna in november olijven geoogst kunnen worden. De olie van de olijf heeft een hoge voedingswaarde en is goed voor de weerstand.

Vragen over de olijfboom in Breda?

Heeft u nog vragen over de verzorging van de olijfboom? Kom langs bij ons tuincentrum in Breda en wij geven u graag advies en hulp bij de aanschaf.