Lentekriebels met bloesemtakken

Lentekriebels met bloesemtakken

De sombere wintermaanden zitten er bijna op. Maar soms wegen de laatste loodjes het zwaarst... Gelukkig komen er overal voorjaarsbollen op. Als je ze afgelopen najaar niet in de tuin of balkon- en terraspotten hebt geplant, kun je ze nu al bloeiend in mooie manden, schalen en glazen vazen in ons tuincentrum in Breda kopen. Om de winterblues te verdrijven en te genieten van vroege lentekriebels hebben we nu ook weer prachtige bloesemtakken die je binnen in een grote, stevige vaas kunt zetten. Zowel natuurlijke, verse 'lentetakken' als niet van echt te onderscheiden kunststof exemplaren. Met die laatste heb je het hele jaar door een lentegevoel in huis. En straks met Pasen kun je ze fraai decoreren door er eitjes, paashaasjes, kuikentjes en lintjes in te hangen.

Witte en roze bloesems

Er zijn verschillende soorten struiken en kleine bomen die vroeg in het jaar bloeien. Dat zijn onder andere fruit- en sierfruitbomen. De Japanse sierkers (Prunus serrulata) bloeit kort, maar rijk met roze bloesem. De roze bloesems van zijn soortgenoot Prunus subhirtella 'Autumnalis' verschijnen al in december. Ook de takken van de perzik (Prunus persica) en het amandelboompje (Prunus triloba) hebben roze bloesems. De takken van de pruimenboom (Prunus domestica) krijgen witte bloesems. En dan kun je ook nog kiezen voor prachtige magnoliatakken, met roze of witte bloemen, of takken met aaibare katjes van een wilg (Salix) of hazelaar (Corylus).

In ons tuincentrum in vind je fleurige bloesemtakken, uitbundig bloeiende tulpen voor in een vaas en nog veel meer mooie bloemen en planten waar je gegarandeerd lentekriebels van krijgt!

Geurend in geel in wit

De Japanse toverhazelaar (Hamamelis japonica) krijgt felgele bloemen die licht geuren, net als de Chinese toverhazelaar (Hamamelis mollis). Deze twee struiken bloeien 'op het kale hout', als er nog geen bladeren aan de takken zitten. De sneeuwbal Viburnum x burkwoodii is wintergroen en draagt nu heerlijk geurende witte bloemen.

Praktische tips voor lentetakken in vaas

  • Snijd de bloesemtakken met een scherpe, schone snoeischaar schuin af
  • Neem een schone, stabiele en hoge vaas
  • Vul een derde van de vaas met lauwwarm water en speciale heestervoeding
  • Gaan de knoppen van de magnoliabloemen niet open? Besproei ze dan regelmatig met de plantenspuit
  • Je kunt magnoliatakken ook laten drogen. Zet ze zonder water in een vaas of mooie kan en je hebt er het hele jaar plezier van

In ons tuincentrum in vind je fleurige bloesemtakken, uitbundig bloeiende tulpen voor in een vaas en nog veel meer mooie bloemen en planten waar je gegarandeerd lentekriebels van krijgt!

Extra tip! Gebruik je takken uit eigen tuin? Kies dan takken waarvan de knoppen al goed zichtbaar ('dik') zijn. Knip de takken af met een schone, scherpe snoeischaar en zet ze eerst een dag of twee in een emmer water in de garage of de koudste kamer van het huis. Daar kunnen ze geleidelijk aan de warmere temperaturen in huis te wennen. Knip de onderkant van de takken voordat je ze binnen in een vaas met lauwwarm water en heestervoeding zet nog een stukje schuin af, zodat ze de voeding meteen goed opnemen

3x extra lentesfeer

  • Plant een van bovengenoemde vroegbloeiende struiken of kleine bomen in je tuin. Dat kan prima in aan het eind van de winter, zolang het niet vriest en de grond niet bevroren is.
  • Je kunt nu heel voordelig bossen tulpen, narcissen, irissen, geurende hyacinten en lieflijke ranonkels kopen. Zet de narcissen niet bij de andere bloemen in een vaas, want het slijmerige vocht dat uit de narcissenstelen komt doet de vaasduur van de andere bloemen geen goed.
  • In ons tuincentrum in Breda heb je nu ook ruime keuze uit bloeiende cyclamen, begonia’s, kalanchoës en primula’s om je interieur een heerlijk frisse lentesfeer te geven.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...