Stappenplan ‘kerstschaal op tafel’

Stappenplan ‘kerstschaal op tafel’

“Deze schaal maak je eenvoudig zelf en is een echte sfeermaker!”

Stap 1
Aan de slag: leg alles wat je nodig hebt om de schaal te decoreren klaar. Wij hebben hier gebruikt: schaal, kerstrozen (Helleborus niger), houten sterren, bolmos, tak, potgrond, hydrokorrels en lijmpistool.

Stap 2
Controleer of de potkluit van de kerstrozen vochtig is. Zo niet, dompel ze dan even in een emmer water. Start met het aanbrengen van een laagje hydrokorrels onder in de schaal. Zet de kerstrozen bij elkaar aan één kant van de schaal. Vul de schaal verder aan met potgrond en druk stevig aan.

Stap 3
Leg bovenop de potgrond een aantal stukken bolmos, zodat de potgrond volledig wordt afgedekt. Dit is niet alleen decoratief, maar heeft ook een functie. De potgrond houdt zo langer vocht vast waardoor je minder vaak water hoeft te geven.

Stap 4
Decoreer de schaal verder met takken en dennenappels en zet deze vast met binddraad. Lijm de houten sterren op de takken vast met een lijmpistool. Strooi er voor een mooi winters effect een laagje kunstsneeuw overheen.

Stap 5
Kerstrozen staan graag op een lichte en koele plek, liefst in de buitenlucht. Natuurlijk kun je de schaal gedurende een korte periode ook warm neerzetten. Geef regelmatig water, zodat je lang plezier hebt van je kerstrozen. Fijne feestdagen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...