Welke planten kunnen in maart in de tuin?

Welke planten kunnen in maart in de tuin?

Nu het voorjaar in aantocht is, is het tijd om je tuin weer tot leven te brengen met kleurrijke bloemen en fris groen blad. Maar welke planten kun je in maart in de tuin planten? Met deze blog inspireren we je om aan de slag te gaan in de tuin deze maand!

Voorjaarsbloeiende bollen

Voorjaarsbollen zijn als het goed is al in het najaar geplant, maar je kunt ze uiteraard ook op pot vinden in ons tuincentrum. Dit is dé periode om te genieten van de eerste opkomende tulpen, narcissen en krokussen.

Vaste planten

Vaste planten zijn een geweldige toevoeging aan elke tuin, omdat ze jaar na jaar terugkomen en steeds groter en sterker worden. In maart kun je vaste planten planten die vroeg in het seizoen bloeien, zoals viooltjes, primula's en sleutelbloemen. Deze planten zorgen voor een kleurrijke en vrolijke noot in je tuin, terwijl de rest van de planten nog uit hun winterslaap ontwaken.

Siergrassen

Siergrassen zijn een prachtige en onderhoudsarme aanvulling op elke tuin. In maart kun je siergrassen planten die in het voorjaar beginnen te groeien, zoals blauw schapengras en veergras. Deze siergrassen hebben geen speciale zorg nodig en zorgen voor een mooie textuur en beweging in je tuin.

Groenten uit eigen tuin

Maart is een geweldige tijd om te beginnen met het planten van groenten in je tuin. Je kunt beginnen met het zaaien van groenten zoals sla, spinazie, radijsjes en erwten. Deze groenten hebben niet veel tijd nodig om te groeien en kunnen al in april geoogst worden.

Fruitbomen en struiken

Maart is tevens een goede tijd om fruitbomen en struiken te planten, omdat ze in het voorjaar beginnen te groeien en zich kunnen vestigen voordat de zomerhitte toeslaat. Je kunt fruitbomen zoals appel- en perenbomen planten, evenals struiken zoals frambozen en braambessen.

Kruiden

Kruiden zijn niet alleen heerlijk om mee te koken, maar ook prachtige planten om in je tuin te hebben. In maart kun je beginnen met het planten van kruiden zoals tijm, salie, rozemarijn en munt. Deze kruiden zijn winterhard en kunnen jarenlang meegaan als ze goed worden verzorgd.

Maart in de tuin: trap het voorjaar groen af!

Er zijn tal van planten die je in maart in je tuin kunt planten om het tot leven te brengen met kleur en geur. Of je nu op zoek bent naar voorjaarsbloeiende bollen, vaste planten, siergrassen, groenten, fruitbomen en struiken, of kruiden, er is altijd wel iets dat past bij jouw smaak en de omstandigheden van je tuin. We helpen je in ons tuincentrum graag om de juiste tuinplanten te vinden voor jouw wensen en jouw tuin!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Mooie Moederdag cadeautips

Het is bijna Moederdag: tijd om je moeder in de bloemetjes te zetten! Letterlijk of figuurlijk. Ons tuincentrum puilt uit van mooie planten (voor buiten én binnen) en sfeervolle accessoires waarmee je haar zeker opfleurt.

Lees meer...
15 tuintips voor de maand mei

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum in Breda zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Breda heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...