5 tips voor een duurzame kerst

5 tips voor een duurzame kerst

De kerst periode staat niet bekend als de meest duurzame periode. We kopen vaak meer en maken daarbij minder duurzame keuzes. Toch hoeft het niet lastig te zijn om de kerst te verduurzamen, dus we inspireren je graag met tips voor een duurzamere kerstperiode! Op onze kerstshow vind je dit jaar weer verschillende manieren om te verduurzamen; denk aan natuurlijke materialen, LED-verlichting en verschillende opties om de juiste kerstboom te vinden. 

Duurzame opties voor kerstverlichting

Een van de eerste aspecten waar je op kunt verduurzamen in deze tijd, is natuurlijk de kerstverlichting. LED-verlichting is een goede optie omdat dit zowel een lager verbruik heeft, als een hoger aantal branduren. 

Duurzame kerstdecoratie

Je kunt de sfeer in huis of in de tuin iedere kerst aanpassen zónder alles om te gooien. Voeg bijvoorbeeld een andere kleur toe aan je huidige collectie kerstballen, om wél te vernieuwen maar niet volledig alles nieuw te kopen. Of kies voor een paar mooie pronkstukken en maak overige decoratie zelf. 

Welke kerstboom is duurzamer?

Als je kiest voor een echte kerstboom, dan is een boom met kluit de meest duurzame optie. Deze kun je namelijk na de kerst weer in de tuin of in het bos planten, zodat deze blijft leven én bijdraagt aan het omzetten van CO2 in zuurstof. Een kunstkerstboom is een duurzame optie wanneer je hier meerdere jaren mee doet. Als je dit jaar een kunstkerstboom kiest, dan is een toegankelijk model dat volgend jaar ook goed in jouw huis past daarom aan te raden. Daarnaast is de kwaliteit uiteraard heel belangrijk, zodat de boom daadwerkelijk jaren mee gaat en daardoor een duurzame investering is. 

Pure Nature Trees

Bij het uitkiezen van een nieuwe kerstboom kun je ook kijken naar de manier waarop deze geteeld zijn. De verkoper van de kerstbomen kan je hier ook meer over vertellen. Zoals bijvoorbeeld het merk Pure Nature Trees dat je onder andere bij ons in de winkel vindt. Deze bomen krijgen een minimale hoeveelheid organische mest toegediend. Door de boom te snoeien met een speciale tang krijgt deze de gewenste vorm, in plaats van het gebruik van chemische middelen. Daarnaast is de CO2 balans op het perceel bijna neutraal, doordat het aantal bomen dat geoogst wordt ook direct weer wordt herplant.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Mooie Moederdag cadeautips

Het is bijna Moederdag: tijd om je moeder in de bloemetjes te zetten! Letterlijk of figuurlijk. Ons tuincentrum puilt uit van mooie planten (voor buiten én binnen) en sfeervolle accessoires waarmee je haar zeker opfleurt.

Lees meer...
15 tuintips voor de maand mei

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum in Breda zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Breda heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...