Sinterklaascadeaus voor tuiniers

Sinterklaascadeaus voor tuiniers

Ons tuincentrum is al helemaal in kerstsfeer - zie ons eerdere bericht over de kersttrends van dit jaar - maar we vieren natuurlijk eerst Sinterklaas. We helpen je graag op weg met cadeautips voor mensen met groene vingers. Keuze te over in ons tuincentrum in Breda, van de nieuwste vogelvoerhouders tot wintergroene potplanten, van sfeervolle buitenverlichting tot het ultieme tuinhulpje. Voor elk wat wils en voor elk budget.

7 Groene cadeau-ideeën voor Sint (en kerst!)

1 Een fleurige tuinpot
Iedereen die voor de komende donkere dagen meer groen en kleur in de tuin, op het terras of op het balkon wil zal blij zijn met een mooie pot of bak met wintergroene planten als klimop, miniconifeer, hulst, Leucothoe of het zilverstruikje, al dan niet gecombineerd met bloeiende kerstroos, winterviolen, skimmia of de rode of roze bessen van de bergthee of parelbes.

2 Het ideale tuingereedschap
Elke fervente tuinier grijpt wel eens mis in de garage of schuur. De snoeischaar is verbogen, de ladder wankelt, waarmee kan ik het onkruid makkelijk verzamelen en afvoeren tijdens het tuinieren? Doe een fonkelnieuwe, messcherpe snoeischaar cadeau - eventueel een speciaal voor linkshandigen -, of een handige uitklapbare tuinladder, een opvouwbare tuinafvaltas met hengsels, een knielkussentje, onverslijtbare tuinhandschoenen, een gereedschapsriem of gewoon een slim opbergsysteem voor tuingereedschap. Of een bollensteker met meteen een zakje voorjaarsbollen erbij. Die kunnen nu nog geplant worden, zolang de grond niet bevroren is!

3 Sfeervol vuur
Zowel binnen als buiten zorgen kaarsen voor veel sfeer. Denk voor binnen aan geurkaarsen met glitters of in mooie kleuren. Ook geurstokjes zorgen voor een prettige, ontspannen sfeer in huis. Denk ook aan waxinelichtjes in grappige houders, bijvoorbeeld in de vorm van een huisje, of een mooie schaal met water en drijfkaarsjes erin. Voor een extra feestelijk effect kun je nog wat glittersterretjes in de waterschaal strooien. Veel van deze producten vind je nu op onze kerstafdeling. Buiten vrolijk je de boel op met (Zweedse) fakkels, een vuurkorf of een windbestendige lantaarn met een robuuste tuinkaars erin. Wie houdt daar nu niet van?

4 Feestverlichting
Kijk op de kerstafdeling eens naar de snoeren en slingers met led-lampjes voor binnen en buiten. Die zijn er in alle soorten en maten, met en zonder timer, elektrisch of op batterijen, van extravagant knipperend en verspringend in kleur tot romantisch, bijvoorbeeld met lampionvormige lichtjes.

5 Hippe kamerplanten
Tegenwoordig tovert iedereen zijn interieur om tot een heuse jungle, als groene, ontspannen en sfeervolle tegenhanger van de harde, gure en donkere buitenwereld. Of je nu gaat voor een hip pannenkoekplantje (Pilea peperomioides), een kokedama, cactus of vetplant, exotische Bromelia of bananenplant, een air plant zoals de Tillandsia of een trendy glazen plantenterrarium: altijd een schot in de roos!

6 Beestenboel
Tuiniers zijn bijna altijd dierenliefhebbers, of het nu om vissen, honden, katten of vogels gaat. In ons tuincentrum vind je tal van leuke speeltjes, soorten voer en verblijfplaatsen, van een mooie honden- of kattenmand tot nestkasten, egelhuisjes, insectenhotels. En natuurlijk heel veel vetbollen, soorten pindakaas, pindaslingers en zelfs decoratieve figuren opgebouwd uit verschillende soorten voer om tuinvogels de winter door te helpen (en daar zelf veel plezier aan te beleven!).

7 Voor tuiniers in de dop
Voor kinderen is er speciaal kindertuingereedschap, maar ook een vrolijke gieter of plantenspuit is een leuk idee voor Sint (of kerst). Denk ook aan kweeksetjes of kweekkasjes waarmee ze in de vensterbank nu al lekkere en gezonde kiemgroenten kunnen zaaien en over een tijdje eenjarige zomerbloemen kunnen voorzaaien. En kleine natuurliefhebbers zijn vast heel blij met een speciaal potje met vergrootglas waarmee ze insecten van dichtbij kunnen bestuderen, of met hun eigen insectenhotel of vogelhuisje.

Het hele team van ons tuincentrum in Breda wenst iedereen een heel fijne sinterklaasavond!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...